Twitter zamenio zvezdu srcem - uvedena opcija like


Korisnici Twitter-a koji nisu videli službenu objavu verovatno su primetili da je nešto drugačije na toj društvenoj mreži. Umesto zvezde, odnosno opcije favorite po kojoj se Twitter razlikovao od ostatka, sada na njenom mestu stoji srce i nova opcija imena like.

"Nadamo se da vam se sviđa ono što vidite na Twitter-u i Vine-u danas: srca!", stoji u objavi na službenom Twitter-ovom blogu. Odlučili su se na ovu promenu jer žele da Twitter bude jednostavniji i zahvalniji za korišćenje te dodali kako smatraju da znaju kako je zvezda znala povremeno da bide zbunjujuća, pogotovo novim korisnicima. Njihovo rezoniranje glasi ovako - može vam se sviđati mnogo stvari, ali ne može svaka od njih biti najdraža.

U testiranju kojeg su vršili ovog leta korisnicima se više sviđala opcija like, pa su zbog toga odlučili zameniti staru opciju ovom novom. "Srce je univerzalni simbol koji odjekuje kroz sve jezike, kulture i vremenske zone. Srce je ekspresivnije i omogućava vam da izrazite širi spektar emocija i olakšava povezivanje s ljudima", zaključila je ekipa iz Twitter-a.

Srca su već neko vreme aktuelna na njihovom drugom servisu, Periscope, a sada će pokušati naći puteve do naših srca na Twitter-u (verzije za iOS, Android, web stranica, TweetDeck, Twitter za Windows 10 i svi tvitovi na internetu) i Vineu (aplikacija za Android i web tranica). Korisnici Twitter-a na Mac-u i Vine-a na iOS-u će morati pričekati malo duže za implementaciju ove opcije u njihove verzije.

Znamo da korisnici inače teško prihvataju promene na svojim omiljenim servisima što će ovde sigurno više doći do izražaja jer je zamenjeno nešto što se na Twitter-u nalazilo od njegovih početka, pa će biti zanimljivo pratiti kako će zajednica reagovati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.