YouTube dobio podršku za VR video snimke


Nakon što je u martu ove godine dobio podršku za video od 360 stepeni, YouTube je od prekjuče postao bogatiji i za podršku za VR video.

"Ako smo u YouTube-u naučili nešto tokom proteklih desetak godina, onda je to činjenica da je snimanje i deljenje videa odličan način da se zbeležite i družite sa ljudima koji nisu fizički tu," izjavili su iz YouTube-a na svom zvaničnom blogu, te dodali: "VR to iskustvo čini još boljim i imerzivnijim, zbog čega ćemo danas lansirati dve nove VR opcije u YouTube Android aplikaciji. A sve što vam treba za njihovo korišćenje su vaš telefon i Google Cardboard."

Prva od tih opcija je podrška za VR video, tokom čijeg gledanja bi trebali imati utisak da ste zaista na mestu na kojem je video snimljen, dok je druga opcija ubacivanje podrške za VR na sve video klipove uploadovane na YouTube. Naravno, kao i u slučaju specijalnih VR videa, za njihovo gledanje će vam trebati Google Cardboard, koji možete kupiti od Google-a ili ga sami napraviti od kartona.

A kada se odlučite isprobati YouTube u kombinaciji sa Google Cardboard-om, svakako bacite pogled i na Googleovu prvu playlistu sa VR video klipovima, koju možete pronaći na ovoj adresi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.