Apple osmislio način da iPhone bude vodootporan


Apple je u junu 2014. godine predao patentnu prijavu za svoj izum "elektronskog uređaja sa skrivenim priključkom". Uvidom u tada objavljenu dokumentaciju ove patentne prijave vidljivo je da su u Cupertinu osmislili način na koji bi mogli zaštititi priključke svojih iPad-a, iPhone-a i drugih uređaja od prodora vode, a bez korišćenja raznih čepova za ulaze.

U Apple-u su zamislili da bi priključci za slušalice ili Lightning kabal mogli u budućnosti biti zaštićeni posebnim samoisceljuljućim elastomerom. Taj materijal bi skrivao ulaze i omogućio da uređaji budu otporni na vodu i prašinu, a kroz njega bi se lako moglo utaknuti potrebne priključke, "jack" za slušalice ili pak kabal punjača. Nakon vađenja priključka iz utora, elastomer bi se, prema ideji Apple-ovih inženjera, vratio u svoje početno stanje i ponovno pružao jednaku mehaničku zaštitu uređaju.

Patent je tek u fazi prijave, pa ga Patentna kancelarija tek treba proučiti i onda odbiti ili prihvatiti. Nije poznato ima li Apple funkcionalni primer ovakvog samoisceljuljućeg materijala ili se radi tek o patentnoj zaštiti ideje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.