Apple želi još novca od Samsung-a


Uprkos tome što je Samsung 14. decembra ove godine isplatio Apple-u iznos od 548 miliona dolara na ime odštete za povredu Apple-ovih patenata, čini se kako Apple ovo tek smatra prvom ratom, odnosno prvom rundom u borbi sa Samsung-om. Naime, Apple navedeni iznos smatra nedovoljnim i zahteva dodatnih 180 miliona dolara.

Razlog ovakvom zahtevu Apple temelji na tome da se dosuđeni iznos odnosi na 2012. godinu, odnosno do pokretanja postupka protiv Samsung-a. Dodatnih 180 miliona Apple želi da naplati u ime Samsung-ovih uređaja koji su se prodavali nakon što je doneta presuda u razdoblju od 25. avgusta 2012. do januara 2015. godine, a koji su takođe povredili patente zbog kojih su ove dve kompanije i bile na sudu.

O kojim se tačno modelima Samsung-ovih smartphonea radi za sada se ne zna jer je veći deo dokumenta još uvek tajan. Ali prema šuškanjima na popisu se nalazi pet Samsung-ovih uređaja od kojih je jedan sada već prastari Galaxy S2.

Zahtev za dodatnom odštetom Apple je predao 22. decembra 2015. godine, a saslušanje je zakazano za 24. mart 2016. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.