Facebook je i ove godine najpopularnija aplikacija na telefonima


Kompanija Nielsen Holdings N.V. objavila je rezultate svog poslednjeg istraživanja u kojem se fokusirala na popularnost mobilnih aplikacija i operativnih sistema. Istraživanje je vezano isključivo za područije SAD-a, ali i kao takvo zanimljivo je na globalnom nivou.

U rezultatima istraživanja stoji da je tokom 2015. godine najveći broj aktivnih korisnika mesečno zabeležila Facebook-ova mobilna aplikacija. Broj korisnika koji su barem jednom otvorili Facebook kroz službenu aplikaciju na svojim smartfonima ili tabletima dogurao je do više od 126,7 miliona.

Facebook se na prvom mestu liste najpopularnijih aplikacija našao drugu godinu za redom, a zanimljivo je spomenuti da nad drugoplasiranim YouTube-om ima prednost od gotovo 30 miliona mesečno aktivnih korisnika.



Najbrže rastuća aplikacija na tržištu bio je Facebook-ov Messenger koji je privukao čak 31% mesečno aktivnih korisnika više nego prošle godine. Ništa čudno, primetićemo, budući da je Facebook korisnike prisilio da koriste Messenger ako žele ćaskati sa Facebook prijateljima na telefonu ili tabletu.

U izveštaju stoji da je druga najbrže rastuća aplikacija Apple Music s rastom popularnosti od 26%.

U svetu mobilnih operativnih sistema Android drži 52,6 posto tržišta (samo SAD), dok iOS kaska s 42,7 posto. Microsoft-ove OS-ove koristi nešto manje od tri posto korisnika, dok je BlackBerry i dalje živ sa 0,7 posto tržišta. Detaljnije informacije možete pronaći ovde.


Naslovna fotografija: Twin Design / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.