Microsoft ne shvata da ne žele svi Windows 10


Microsoft je odlučan u svojoj nameri da do 2017. godine Windows 10 donese na milijardu uređaja i čini se kako neće dopustiti da mu iko kvari planove, čak ni korisnici. Naime, nedavno je Microsoft nadogradio svoju "Get Windows 10" aplikaciju koja se postala još napornija u želji da vas nagovori na prelazak na stranu Windows-a 10.

Od sada vam Microsoft nudi dve mogućnosti, a nijedna od njih nije da odustanete od nadogradnje i da nastavite uživati u svojem Windows 7 ili Windows 8.1 operativnom sistemu. Sada imate mogućnost da odmah pristupite nadogradnji računara (Upgrade Now), ili ako vam je tako zgodnije da nadogradnju na Windows 10 odložite do večeras (Upgrade tonight).

Iskusniji korisnici će ovu ponudu ignorisati jednostavnim klikom na "X" u gornjem desnom uglu otvorenog im prozora. Ali, oni manje iskusniji bi mogli nasesti na ovaj Microsoft-ov trik i odmah ili najkasnije do večeri krenuti u nadogradnju.



Dodatni problem neiskusnijim korisnicima bi mogao predstavljati i "Upgrading to Windows 10 is free for a limited time." natpis koji bi ih mogao navesti na pomisao kako je ovo jedini poziv na nadogradnju koji će dobiti i ako sada odustanu, kasnije neće moći besplatno nadograditi svoje računare.

Istina je naravno ipak malo drugačija, niti morate sada nadograditi svoje računare (imate vremena do 29. jula 2016. godine) ni morate to učiniti kroz ovu aplikaciju, za nadogradnju ili čistu instalaciju možete iskoristiti i zadnji Windows 10 Threshold 2 (Build 10586) ISO.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.