Suosnivač Android-a pokreće proizvodnju telefona?


Suosnivač kompanije Android Inc., Andy Rubin, nakon par godina odsutnosti vraća se u svet mobilnih telefona. Sudeći prema izveštaju portala TheInformation Rubin se neće baviti softverom, već planira proizvoditi smartfone.

Rubin je sa svetom mobilnih telefona završio 2014. godine kada je odstupio sa svog mesta u Google-u na kojem je završio nakon što je ovaj tehnološki div kupio Android. U poslednje vreme se bavio svojim inkubatorom za startupe nazvanom Playground Fund.

Portal The Verge prenosi da je Playground za svog delovanja prikupio otprilike 300 miliona američkih dolara. Kao partner u Redpoint Venturesu Rubin je odvajao novac za razvoj veštačke inteligencije i sisteme pametnih kuća, ali još uvek smatra da je Android odlična platforma za stvaranje novih biznisa.

Iako telefona temeljenih na Android-u, pogotovo onih nižeg ranga, ne nedostaje, Rubin bi mogao pronaći uspeh u proizvodnji uređaja više klase. Glasine kažu da će svojim prvim telefonom Rubin pokušati da konkuriše upravo Apple-ovom novom iPhone-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.