Vlasnici iPhone-a 4S tuže Apple zbog iOS-a 9


Grupa korisnika na newyorškom sudu protiv Apple-a podigla tužbu zbog, kako navode, loših performansi iPhone-a 4S nakon što je nadograđen na iOS 9. Grupa od stotinjak građana u tužbi navodi da je Apple obećao da će svi podržani uređaji, uključujući i iPhone 4S, raditi još bolje s novim iOS 9 operativnim sistemom, ali to se nakon nadogradnje nije dogodilo.
Štaviše, mnogi vlasnici iPhone-a 4S iskusili su smanjenje performansi, usprkos Apple-ovom "ogoljavanju" verzije sa ovaj model. U tužbi se spominju svi Apple-ovi navodi iz marketinških kampanja, kako je iOS 9 brži, uglađeniji i responzivniji, što se u praksi nije pokazalo istinitim. Uređaj kao takav više nije potpuno funkcionalan i novonastala situacija korisnike prisiljava na trošenje stotina dolara na kupnju novog uređaja.

Isto tako se navodi da je Apple morao da bude svestan potencijalnih problema s novom verzijom iOS-a u iPhone-u 4S, ali korisnike na to nije upozorio. Dodatni problem predstavlja nemogućnost vraćanja na staru verziju iOS-a, na kojem bi uređaj eventualno ponovo radio normalno.

Tužioci od Apple-a traže 5 miliona dolara odštete i sudski nalog za ispravljanje navoda u marketinškim porukama. Apple za sada nije komentarisao niti odgovrio na tužbu.

Foto: simone mescolini / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.