Budući procesori neće podržavati stare Windows verzije


Na Microsoft-ovom blogu objavljena je informacija o tome kako njihova kompanija sarađuje sa proizvođačima hardvera kako bi Windows 10 iskoristio sve mogućnosti najnovijih generacija silicijumskih čipova. U srži te saradnje stoji čvrst partnerski odnos, kažu iz Redmonda, pa su AMD, Intel, Nvidia i Qualcomm takođe zaslužni za evoluciju Windows-a i njihovih naprednih mogućnosti.

U istoj objavi stoji i dopuna kompanijske politike koja se tiče podrške za Windows 7 i 8.1, operativne sisteme koji su trenutno u fazi produžene podrške. Nove odredbe govore da će za procesore starije generacije podrška na Windows-u 7 trajati do 2020., a na Windows-u 8.1 do 2023. godine. Novije generacije procesora (Intel-ov Kaby Lake, Qualcomm-ov 8996 i AMD-ov Bristol Ridge) i sve kasnije verzije zahtevaće instalaciju isključivo Windows 10.

Uređaji na Skylake procesorima koji rade na nekima od starijih Windows-a trebaju biti nadograđeni na desetku do jula sledeće godine. Nakon toga Windows 7 i 8.1 na tim će procesorima dobijati samo kritične nadogradnje, poručuju iz Microsoft-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.