Google i Lenovo zajedno rade na Project Tango smartphoneu


Projekat Tango osmišljen je u Advanced Technology and Projects odeljenju Google-a u kojem su radili bivši Motorolini stručnjaci. Oni su izradili tehnologiju za mobilne uređaje koja bi im dala "oči", tj, sposobnost stereoskopskog snimanja i izrade trodimenzionalnih mapa prostora u kojem se nalaze, a sve pomoću naprednog sistema senzora i kamera. Do sada je ova tehnologija bila tek eksperimentalna, dok se u priču nije uključio Lenovo.

Kineska kompanija će u saradnji sa Google-om proizvesti prvi komercijalni mobilni, cene navodno ispod 500 dolara, koji će inkorporirati nešto od tehnologije iz projekta Tango. Lansiranje tog uređaja na tržište trebalo bi se dogoditi u drugoj polovini ove godine, objavljeno je (a gde drugde nego) na CES-u.

Cilj projekta sada je uključiti veći broj developera koji će znati dobro iskoristiti napredne mogućnosti koje im Tango pruža – od prepoznavanja prostora i objekata u njemu, pa sve do njihovog merenja, interakcije, ili kreiranja raznih igara i aplikacija u tehnologiji proširene stvarnosti. U skladu s tim otvoren je i inkubatorski program za developere koji se već sada mogu prijaviti za saradnju na ovom projektu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.