Microsoft uskoro lansira praktičnu zakrivljenu tastaturu za iOS


Kako su ekrani smartfona rasli iznad 4 inča, počeli su se javljati problemi upravljanja jednom rukom. Mnogima se tada omilio veći ekran i radna površina koju nudi, ali je bilo teško prihvatiti činjenicu da će za njegovo korišćenje biti potrebno aktivirati i drugu ruku. Nekima je razlog za ljutnju bila lenjost, nekima zaista nepraktičnost. Ovo drugo se posebno može osetiti prilikom kuckanja u vožnji, što je posebno opasno i naravno, zabranjeno.

Kao rešenje za ovakve probleme, na tržištu se može naći velik broj uređaja i tastatura koje se pomaknu u levu ili desnu stranu, smanjenje kompletnog ekrana i sl., ali kako ako je verovati najnovijim glasinama, ovoga puta bi Microsoft mogao izaći s jednim od najboljih rešenja.

Nakon nedavnih glasina o adaptaciji Microsoft-ove WordFlow tastature za iOS, sada se spekuliše o njenoj nadogradnji, odnosno mogućnosti zakrivljenija, kako bi sva slova bila dohvatljiva palcem ruke u kojoj držite uređaj. Tastatura bi bila u obliku polukruga usidrenog u uglu uređaja, što je vidljivo i na slici koju je preneo The Verge.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.