Netflix ima čak 75 miliona korisnika


Popularni video-streaming servis Netflix zabeležio je još jedno uspešno tromesečje ostvarivši prihode od 1,8 milijardi američkih dolara i zaradu od čak 43 miliona dolara. Cene deonica kompanije zbog ovog uspeha su porasle za otprilike 7%.

Netflix prema službenim informacijama u ovom trenutku broji više od 75 miliona korisnika širom sveta, od čega je se otprilike 45 miliona nalazi u SAD-u. U poslednjem kvartalu prošle godine Netflix je dobio 5,59 miliona novih korisnika, od čega čak 4,04 miliona opada na korisnike van SAD-a.

Kompanija je paralelno s objavom novih podataka o broju korisnika još jednom potvrdila da planira podići cenu svojih usluga korisnicima u SAD-u. Nove cene najavljene su još prošle godine kada je rečeno da će cene paketa 9,99, odnosno 11,99 američkih dolara – iste brojke koje su (iako u evrima) određene za Evropu.

Više cene usluga u SAD-u neće biti jedini izvor dodatnog novca. Kao što je poznato, Netflix je odnedavno dostupan u čak 130 dodatnih zemalja. Iako je broj novih korisnika koji su stigli sa širenjem još uvek nepoznat, verujemo da se radi o milionima.

Iz Netflix-a su na kraju potvrdili da će tokom 2016. godine na svoj servis doneti „600 sati originalnog sadržaja“, među kojim će se naći nove sezone postojećih serijala te potpuno novi serijali koji su tek u pripremi. Nadamo se da će nešto od toga završiti i na evropskom Netflix-u koji se trenutno bori s nedostatkom sadržaja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.