Ovo su najbrži telefoni: Da li je vaš na listi?


Već 2013. godine svaka peta osoba na svetu je koristila smartphone, a predviđanja pokazuju da će ove godine brojka još rasti te će četvrtina populacije imati pametni telefon. Život u moderno doba postao je nezamisliv bez ovog gadgeta jer nam je bitno u svakom trenutku doći do važnih informacija, omogućavaju komunikaciju i jednostavnije poslovanje. Zato nam je važna i brzina našeg smartphonea.

Kineska kompanija AnTuTu, koja stoji iza jedne od najpopularnijih platformi za testiranje brzine mobilnih, objavila je listu najbržih smartphonea koje danas možemo naći na tržištu. Do rezultata su došli zbrajajući ocene koje su uređaji dobili za korisničko iskustvo, radnu memoriju, CPU i GPU.



Apple se hvalio kako njihov novi A9 čip donosi novi nivo performansi i efikasnosti, a čini se da nisu pogrešili jer se na prvom mestu našao njihov iPhone 6S (i Plus model) koji je pomeo konkurenciju s čak 41 % višom ocenom od Huawei Mate 8, koji je na drugom mestu.

Na trećem četvrtom i petom mestu nalaze se mobilni koji koriste Exynos 7420 procesor - Meizu Pro 5, Samsung Galaxy Note 5 i Samsung Galaxy S6 edge+. Iako je predstavljen 2014. godine, iPhone 6 Plus našao se na šestom mestu, a iza njega smestio se OnePlus 2.

Na začelju liste, s ne velikom razlikom u broju bodova, našli su se Letv 1Pro, Xiaomi Note Pro i Nexus 6p.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Unknown kaže,

    A LG G4? Šmešno!


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.