Vaš Android telefon može raditi i do 15% brže ako obrišete Facebook aplikaciju


Tvrdnje mnogih da im Android telefon radi brže bez Facebook-ove aplikacije, jedan je korisnik testirao i uočio veliku razliku. Kao zamena, poslužiće mobilna verzija.

Facebook-ova Android aplikacija omogućava nam da obavimo skoro sve što i na desktop verziji, ali pritom je prilično velika, ponekad jako spora, a kako se čini i krivac za to što naši telefoni rade sporije nego što bi trebali.

Proteklih nedelja na Reddit-u se povela rasprava o uticaju Facebook-a na rad baterije i performanse uređaja uz savete nekih da bi potpuno uklanjanje aplikacije s telefona omogućilo osetno bolje performanse. Jedan od njih je odlučio testirati ima li nešto u tim tvrdnjama. Uz DisoMark alat za testiranje performansi sa i bez Facebook-a i Messenger-a otkrio je razliku u performansama od 15 posto, barem što se tiče pokretanja aplikacija, prenosi Techno Buffalo.



Alat je testirao pokretanje 15 različitih aplikacija na LG G4 mobilnom i to tri puta u nizu te se izračunao prosek. Tačnije, s Facebook-om je prosečno vreme pokretanja aplikacija bilo 7 sekundi, a bez Facebook-ovih aplikacija sekundu manje. Ne čini se kao puno, ali 15 posto bez samo dve aplikacije je značajno.

Uklanjanje Facebook-a, ne znači da morate ostati bez Facebook-a. Kako iz Android Central-a navode, mobilna verzija dizajnirana je prilično slično kao i aplikacija, a i dovoljno je brza te je dodatni bonus da se video ne pokreće automatski. Linkovi iz Facebook-a se otvaraju u novom tabu, a kroz Chrome mogu normalno stizati notifikacije. Što se poruka tiče, Facebook Messenger je ostao instaliran, ali on i nije toliko zahtevan.

Naslovna fotografija: Bloomua / Shutterstock.com

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Kada se obrišu i google mape i google play i do 50% telefon radi brze. Najnovije verzije aplikacija zauzimaju dosta resursa.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.