Windows 10 na 200 miliona računara, raste među igračima


Windows 10 je generalno na uzlaznoj putanji – novi Microsoft-ov OS je prešao 200 miliona instalacija na računarima širom sveta. Tako barem izveštava WinBeta, na osnovu insajderskih informacija.

Inače, Windows 10 je sve popularniji i među igračima. Naime, Steam je sa svojih 125 miliona korisnika toliko raširena platforma među igračima, da se izjednačava sa PC igranjem – i upravo zbog toga podaci o računarskim konfiguracijama njegovih korisnika predstavljaju značajan pokazatelj stanja na PC igraćoj sceni.

Steam je nedavno objavio novembarske podatke o konfiguracijama svojih korisnika u kojima, između ostalog, stoji da 29 posto igrača koristi Windows 10 (kombinovano 64-bitna i 32-bitna verzija). Pri tome ih čak 67 posto poseduje hardver koji podržava DirectX 12, ali koji u budućim DX12 igrama neće moći potpuno iskoristiti ako budu ostali na starijim verzijama Windows-a.

Radi se o velikom skoku udela Windows-a 10, budući da je on u avgustu iznosio oko 17 posto.

Takođe, interesantan je i podatak da 47 posto igrača na Steamu još uvek koristi dvojezgreni procesor. Možda bi izdavači trebali malo da razmisliti o ovoj velikoj grupi gamera koji još uvek nisu prešli na "next-gen" i bolje optimizovati igre – barem one grafički siromašnije. Pri tome, čak 18 posto ih se drži Intel-ovih integrisanih grafičkih kartica. I konačno, udeo Intel-ovih procesora blago raste, dok AMD-ov blago opada.

Sve podatke i kompletnu statistiku konfiguracija Steamovih korisnika možete pogledati ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.