Windows 7 krije opasne mane - još jedan pokušaj da vas nateraju na Widnows 10


Windows 7 operativni sustav još je uvek instaliran na 55% računara u svetu. Ali, to bi se ubrzo moglo promeniti, jer kako piše Forbes, "sedmica" krije potencijalno opasnu manu.

Šef marketing-a u Microsoftu, Chris Capossela, izjavio je kako svako koristi Windows 7 na sopstvenu odgovornost, budući da je sve manje kompatibilan s novim hardwaerom, a upitna je bezbednost korisnika.

"Brinemo se kad ljudi koriste operativni sistem star 10 godina jer postoji mogućnost da sledeći štampač koji spoje na računar neće raditi zato što jednostavno nije kompatibilan. Slično je i s novijim igricama poput Fallouta 4 koji ne radi na starijim računarima”, kaže Capossela.

Upravo zbog toga iz Microsoft-a apeluju na software kompanije koje lansiraju nove programe kompatibilne samo s Windows 10 operativnim sistemom.

"Naravno, samim time su stariji nepogodna za nove programe, a osim toga, na njima postoji opasnost od virusa”, kaže Capossela.

Treba dodati kako neki stručnjaci misle da Capossela ove izjave nije dao zbog brige za korisnike nego kako bi što više korisnika preuzelo novu verziju Windowsa, piše Forbes.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Windows 10 - jedan od najuspesnijih NSA projekata u poslednjih 10 godina.
    Niko vam nece dati nista dzabe, a da je dobro.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.