Ako dobijete ovu poruku na vaš iPhone odmah je obrišite


Iz Apple-a je stiglo upozorenje na poruku koja dolazi mnogim korisnicima iPhone-a. Izgleda kao da je poslata iz Apple-a i u poruci se korisnika obaveštava da im je nalog na iTunes-u blokiran. Sledi uputstvo da otvore link u poruci kako bi potvrdili podatke.

Apple upozorava da poruku nikako ne otvarate ako je dobijete, već da je odmah izbrišete. Poruku šalju hakeri kako bi došli do ličnih podataka, najprije podataka o kreditnim karticama koje korisnici inače moraju dati za registraciju na Apple-ove usluge.



"iTunes Store vas nikad mailom ili porukama ne traži lične podatke poput lozinki ili brojeva kreditnih kartica”, piše u poruci na web stranici Apple-a, "Takvi e-mailovi najčešće sadrže viruse i maliciozne programe koje ne bi trebalo otvarati". Zadnja hakerska prevara korisnika iOS-a zabeležena je prošle godine kad su mailom dobili lažno Apple-ovo obaveštenje o kupovini aplikacije TomTom Sat Nav za 63 dolara, a za otkazivanje kupovine morali su otvoriti link u poruci.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2016 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.