BlackBerry prelazi na Android OS


"Kompanija nema nameru da odustane od sopstvenog BB10 operativnog sistema, jer isti odlikuje visok nivo bezbednosti i produktivnosti". Tako je barem pre koju nedelju tvrdio prvi čovek BlackBerry-ja, John Chen.

Sada koju nedelju kasnije iz BlackBerry-ja stižu potpuno drugačije informacije. Prema Damianu Tayu jednom od direktora te kompanije, BB10 operativni sistem biće napušten, a kompanija će se u skorijoj budućnosti u potpunosti preći na Android. Početak tranzicije prema Google-ovom OS-u započeo je sa PRIV modelom navodi Tay.

Kako Tay navodi Android je budućnost te stoga nema smisla da BlackBerry održava dve platforme i da jedna drugoj budu konkurencija. Nadalje navodi kako će im za potpunu zamenu platformi trebati još neko vreme, jer BlackBerry prvo mora poraditi na bezbednosti Android-a.

BlackBerry će u međuvremenu nastaviti s prodajom Classic i Passport modela koji se temelje na kompanijinom BB10 OS-u, jer su trenutno bezbedniji od Android-a, a kao takvi i zanimljivi državnim agencijama, svetskim vlada, vojsci i sl.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
2
  1. Анониман kaže,

    Ne mogu da vam opisem koliko mi je zao zbog ovakve Blackberry-jeve odluke. Jer BB10 OS je fantazija, koju, po meni, čovek mora licno da proba pa da vidi koliko je sve efikasno i jednostavno na 10-ki. Približavanje i gašenje OS10 sistema je za mene shvatljivo, zbog love iz gugla, ali neshvatljivo jer je po meni to najbolji mobilni OS ikada napravljen, i neverovatno mi je da ne moze da se odrzi.


  2. Анониман kaže,

    Jel zna neko sta ce biti sa onima koji su kupili Passport? Cuo sam da se gasi u 2017god.OS...Pa me zanima kako ce da funkcionisu na dalje telefoni poput PASSPORT-a?


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.