Gase se Copy.com i CudaDrive, prebacite sve podatke


Korisnike koji koriste Copy i CudaDrive servise za skladištenje podataka u oblaku prekjuče je na naslovnoj stranici servisa dočekalo obaveštenje o njihovom skorom gašenju. Barracuda, kompanija koja stoji iza njih odlučila ih je ugasiti s prvim danom maja.

Jedan od glavnih razloga za gašenje servisa je i relativno mali broj korisnika, (između 500 hiljada i jednog miliona korisnika), od kojih većina ne plaća za data prostor već ga koristi besplatno. Drugi možda i najbitniji razlog je to što je kompanija odlučila prebaciti fokus na druge projekte. Prema najavi CudaDrive razvojni tim priključiće se Barracuda Backup timu.

Do navedenog datuma podacima će se moći pristupati bez problema, ali nakon 1. maja podaci će biti bespovratno obrisani. Od 1. februara više nije moguće dokupiti data prostor. Korisnici koji za uslugu skladištenja podataka plaćaju dobiće povrat ostatka uplaćenog novca na ime pretplate.

Korisnicima Copy i CudaDrive servisa Barracuda preporučuje prelazak na Microsoft-ov OneDrive. Za tu su namenu izradili i posebno uputstvo koje bi korisnicima trebalo olakšati prebacivanje podataka s jednog na drugi servis.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.