Google presudio lažnim download linkovima


Google je ovih dana uveo još jednu novost koja bi trebala olakšati surfovanje, a otežati posao onima koji lažnim linkovima mame korisnike na neželjene sadržaje i reklame. U rezultatima Google-ove internet pretrage od sada će biti blokirane one stranice koje nude lažne "download" likove, pretvaraju se da su bezbedne dok pokušavaju instalirati malware, ili imaju nameru navesti korisnika da im poveri neke osetljive informacije (lozinke, brojeve kreditnih kartica i slično).

Google će početi da kažnjava stranice s reklamnim prozorima koji imaju obmanjujuće dugmiće za download. Google-ov browser Chrome će upozoriti korisnika ukoliko detektuje stranicu s obmanjujućim dugmetom za preuzimanje, a koji se nalazi na oglasu. Lako je naići na obmanjujuće oglase s dugmetom za preuzimanje ako korisnik traži besplatan softver putem interneta, jer se često takvi dugmići za preuzimanje vrlo dobro uklope u samu stranicu.

U slučaju kad korisnik klikne na neki takav link, prikazat će mu se crveni prozor upozorenja. Naravno, ukoliko želi, korisnik će moći pristupiti takvoj stranici, ali većina korisnika će takve stranice izbegavati.

Dodatno, iz Googlea upozoravaju vlasnike webova koji će biti označeni na ovaj način da spreče postavljanje zloćudnog ili zavaravajućeg sadržaja na svoje stranice. U tome im čak nude i aktivnu pomoć.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.