HTC konačno objavio cenu Vive VR headseta


HTC je napokon potvrdio cenu svog nadolazećeg VR headseta. Vive će na tržište stići po preporučenoj ceni od 799 američkih dolara, a kupci će osim headseta u paketu pronaći dva kontrolera, senzore i dve VR igre. Kompanija će 29. februara početi da prima prednarudžbine, a uređaje će na adrese kupaca početi slati 1. aprila.

Cena HTC Vive-a čak je 200 američkih dolara viša od cene Oculus Rift-a u SAD-u. Budući da je cena Rifta u Evropi opako visokih 699 evra, HTC Vive na Starom kontinentu neće biti preterano skuplji, pod uslovom da se kompanija ne ugleda na Oculus.



HTC je osim cene otkrio i finalni izgled headseta. Čini se da se u odnosu na model prikazan na CES-u nije mnogo promenilo. S spoljne se strane razlika vidi tek na obnovljenom nosaču koji bi trebao biti udobniji. Najveće promene nisu vizuelne prirode i odnose se na novu mogućnost obavljanja telefonskih poziva, slanje poruka i korišćenje kalendara.

Uvođenjem ovih novosti HTC korisnicima želi da omogući za vreme korišćenja Vive-a ne budu potpuno izolovani od prave stvarnosti. Ovome će pomoći i prednja kamera koja će se aktivirati kad senzori prepoznaju prepreke te tako spasiti korisnika od bola u palcu nakon udaranja u nespretno smešten komad nameštaja.


U nastavku pročitajte zvanično saopštenje:

HTC I VALVE OŽIVLJAVAJU VIRTUELNU REALNOST PREDSTAVLJANJEM KOMERCIJALNE VERZIJE VIVE SISTEMA
HTC, jedan od predvodnika u domenu inovativnih i pametnih tehnologija, objavio je danas u partnerstvu sa kompanijom Valve komercijalnu verziju svog ViveTM sistema virtuelne realnosti. Daljom nadogradnjom iscrpnog spiska mogućnosti, ovaj upotpunjeni Vive sistem, zasnovan na Steam®VR platformi, predstavlja još jednu tehnološku inovaciju – Vive Phone Services – i ponovno postavlja standarde u oblasti virtuelne realnosti.

Omogućujući vam da ostanete povezani sa stvarnim svetom bez napuštanja virtuelne realnosti, Vive Phone Services demonstrira sposobnost kombinovanja obe realnosti, bez gubljenja dodira sa ijednom od njih. Omogućujući vam da primate i odgovarate na dolazne i propuštene pozive, čitate tekstualne poruke, šaljete brze odgovore i proveravate predstojeće događaje iz kalendara direktno preko VR kacige, sistem stvara hibridnu realnost koja otvara čitav jedan svet novih mogućnosti za potrošače i preduzeća.

Dovođenjem Vive-a na novi nivo, uz osveženo brendiranje i poboljšano rešenje kaiševa za kacigu, komercijalna verzija Vive-a se nadovezuje na inovativne funkcionalnosti uvedene sa verzijom Vive Pre. Među njima su poboljšani bežično-praćeni kontroleri sa taktilnim odgovorom i dvostepenim oroz-tasterima, prednja kamera uz pomoć koje se realni objekti „ubacuju“ u virtuelni svet, redizajnirani kaiševi za kacigu koji omogućavaju veću stabilnost i bolju ravnotežu zahvaljujući prerađenom dizajnu, kao i napredan vizuelni sistem sa bolje osvetljenim ekranom koji pruža dublji osećaj uronjenosti u virtuelnu realnost.

Sa cenom od 799 USD, komercijalno izdanje Vive-a će se isporučivati sa dva „punokrvna“ VR naslova – doživljaja za ulaz u VR svet:

- Simulator poslova: Arhiva iz 2050. (Job Simulator: The 2050 Archives), proizvođača Owlchemy Labs: U zamišljenom svetu budućnosti, u kome su roboti zamenili sve ljudske poslove, zakoračite u „Simulator poslova“ i naučite kako je to izgledalo „baviti se nekim poslom“.

- Fantastična naprava (Fantastic Contraption), proizvođača Northway Games u saradnji sa Radial Games: Zamislite da hodate travantim ostrvom na nebu, i svojim rukama sklapate mašinu veličine konja, a zatim gledate kako funkcioniše u pravom svetu.

No, nije sve u igrama. Uz naslove dostupne lansiranjem, HTC saradnjom sa razvojim timovima podstiče kreiranje sadržaja iz raznih oblasti među kojima su, pored zabave i maloprodaja, obrzovanje, dizajn, zdravstvo i automobilska industrija.

„Vive je od samog početka predvodnik u domenu sistema virtuelne realnosti, uz nekoliko pionirskih, inovativnih tehnologija HTC-a”, prokomentarisala je Šer Veng (Cher Wang), predsednica i direktorka kompanije HTC. „Od trenutka prvog objavljivanja Vive-a, u ovo vreme prošle godine, neumorno smo radili sa kompanijom Valve na pružanju najboljeg VR doživljaja širokom tržištu, osvojivši više nagrada i dobrih kritika medija, potrošača i industrije. Sa komercijalnim izdanjem Vive-a sada možemo da ostvarimo svoju konačnu viziju: uvođenje Vive sistema u domove širom sveta da bi ljudi mogli da dožive impresivnu virtuelnu realnost na način koji pobuđuju i raspiruje maštu, i istinski menja svet.”

Cena, nadogradnje i dostupnost

Komercijalna verzija Vive-a biće dostupna za prednaručivanje od 29. februara, sa kompletiranom dostavom i potpunom komercijalnom dostupnošću počev od 1. aprila. Sa cenom od 799 USD, Vive je prvo kompletno VR rešenje koje stiže sa dva bežična VR kontrolera, senzore pokreta u prostoru veličine sobe i kacigom (HMD) sa ugrađenom kamerom i telefonom, plus dva VR naslova. Integracija SteamVR platforme u ovaj paket obezbeđuje redovnu nadogradnju i ažuriranja kompletne Vive opreme najnovijim fukcionalnostima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.