Microsoft službeno kupio SwiftKey


Nakon što su neko vreme kolale glasine o mogućoj akviziciji SwiftKey-a od strane Microsoft-a, obe kompanije su na svojim stranicama objavile da je informacija istinita, što znači da je Microsoft postao vlasnik SwiftKey-a. Vrednost akvizicije je 250 miliona dolara, koliko je Microsoft platio za softver i developere SwiftKey-a.

Mada će same aplikacije za Apple-ov i Google-ov OS ostati nepromenjene, Microsoft ne skriva nameru da rešenja SwiftKey-a integriše u sopstvene servise, pri čemu ga najviše zanimaju tehnologije predviđanja reči i sugestije za pisanje teksta, kao i "drag-to-type" interfejs.

U blog postu izvršnog potpredsednika Microsoft-a za tehnologiju i istraživanje Harrya Shuma, dolazi potvrda da će tehnologija biti integrisana u Microsoft-ovu Word Flow tastaturu.

Ako pratite takve stvari, možda ćete se setiti da je Word Flow tastatura svojevremeno srušila Guinessov svetski rekord za brzo pisanje (koji je kasnije nadmašio Flexy).

Najnovija akvizicija SwiftKey-a ukazuje da Microsoft želi da poseduje konkurentne produktivne aplikacije na mobilnim uređajima, pa zajedno s prethodnim akvizicijama Sunrise-om, Accomp-lijem i Wunderlist-om, stvara novi moćan set alata za Office.

Pored toga, ovime Microsoft očito želi još više proširiti svoj uticaj na Andoid i iOS platforme.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.