Prodaja Windows telefona je zanemarivo niska


Prema najnovijem Gartner-ovom izveštaju, četvrti kvartal 2015. godine je bio posebno loš za Microsoft-ovu mobilnu diviziju - naime, kao što smo već pisali, ekipa iz Redmonda je prošle godine zabeležila prilično loše rezultate kada je prodaja Windows telefona u pitanju, a iz Gartnera sada tvrde da je Microsoft u proteklom kvartalu prodao svega 4,4 miliona telefona (u odnosu na 10 miliona u istom periodu u 2014.).

Ovi prodajni rezultati su doveli do dodatnog smanjivanja udela Windows uređaja na tržištu pametnih telefona, gde Microsoft trenutno drži minornih, ili bolje rečeno zanemarivih 1,1%.

Ali, kako prenosi Engadget, ni iPhone, ni Android nisu imali posebno bajnu godinu, uprkos dominaciji smartphone tržištem (gde imaju zajednički udeo od 98%), s ozbirom da je samo tržište u 2015. naraslo za svega 9,7%, što predstavlja najmanji rast još od 2008. godine.

Apple je pri tome zabeležio pad svog udela na tržištu sa 20,4% na 17,7% u odnosu na 2014. godinu, dok Huawei nastavlja povećavati svoj udeo, koji je sa 5,7% u 2014. godini, u 2015. skočio na 8%.

Više detalja o kompletnom Gartner-ovom izveštaju možete pronaći na ovom linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.