Touch ID senzor hakovan plastelinom


Bezbednosni stručnjaci iz kompanije Vkansee demonstrirali su na ovonedeljnom MWC-u u Barseloni kako se naizgled bezbedno rešenje za zaštitu mobilnog lako može prevariti. Oni su za demonstraciju koristili iPhone sa Touch ID senzorom otiska prsta, te najobičniji dečji plastelin.

"Hakovanje" funkcioniše onako kako bi to očekivali čitaoci jeftinih krimi-romana: napadač u plastelinu napravi otisak prsta vlasnika mobilnih, te isti prisloni na Touch ID čitač. Nakon samo nekoliko pokušaja, iPhone je otključan!

Iza cele ove priče stoji i komercijalni aspekt, jer, ipak se radi o izlagačima sa sajma elektronike. Kompanija Vkansee razvila je senzor otiska prsta koji snima otiske u rezoluciji od 2000 dpi, za razliku od Apple-ovog koji ima rezoluciju tek 500 dpi. Samim time oni tvrde da su njihovi proizvodi sigurniji i bolji od ostalih na tržištu.

Svejedno, korisnici mobilnih s čitačem otiska prsta trebali bi pripaziti na ovu činjenicu i ne dozvoliti neznancima da im uzimaju otisak prsta u plastelinu, barem dok proizvođači u mobilne ne ugrade Vkanseeove senzore.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.