Windows Phone je mrtav, a presudio mu je upravo Microsoft


Pre pet godina Windows Phone je predstavljen kao obećavajuća alternativa iOS i Android uređajima. Microsoft je pozicionirao svoj Windows Phone 7 kao treći najisplativiji telefon na tržištu, ali sada je vreme da priznaju poraz.

U posljednjem kvartalu Microsoft je prodao samo 4,5 miliona Lumia telefona, dok je u isto vreme prošle godine prodao 10,5 miliona uređaja. Što je velikih 57 posto manje. To je znak da je gotovo, jer ih i rast od 57 posto ne bi spasio.

Sveukupno, Microsoft i Nokia zajedno su prodali 110 miliona Windows Phonea od kada je predstavljen u decembru  2011. godine. Za poređenje, u istom tom periodu je prodano 4,5 milijarde iOS i Android uređaja. Samo u poslednjem kvartalu je prodano 400 miliona uređaja. Pogodite koliko je postotak Lumije u tim brojkama. Zanemarivih 1,1 posto.

Takođe, u zadnje vreme Microsoft izbacuje sve više kvalitetnih aplikacija za iOS i Android, što dodatno pokazuje kako žele da ubiju sopstvenu platformu. Od Windows Phone-a su i oni digli ruke, mnogi developeri su to već učinili, a mnogi će nekon ove velike nezainteresovanosti Microsoft-a.

Usput, i Windows 10 Mobile nadogradnja za postojeće uređaje ne ide po planu, umesto u decembru, očekuje se da će biti sredinom ovog meseca, ali ni to nije sigurno ni potvrđeno. Neodgovorni su.

Stoga je logičan zaključak – Windows Phone je mrtav. Zbogom Windows Phone (a i Windows 10 Mobile, jer promena imena ne donosi ništa...).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.