Yahoo je na prodaju


Yahoo je juče, u skladu s najavama, objavio finansijki izveštaj za poslednji tromjesečje 2015. godine. U njemu stoji, među ostalim, da je kompanija u prošloj godini zabilježilagubitak od čak 4,3 milijarde američkih dolara. Ali, finansijski pokazatelji malo koga zanimaju kad je budućnost Yahoo-a u pitanju – svi se fokusiraju na strateške planove koje je šefica Marissa Mayer nazvala "hrabrim pomakom u područiju proizvoda i resursa".

Oni uključuju smanjenje broja zaposlenih za oko 15%, što je javnost doznala još prekjuče. Osim toga, najavljuje se radikalni zaokret u poslovanju, gašenje nekih ne-strateških odeljenja i kancelarija na pet lokacija u svetu (Dubai, Ciudad de México, Buenos Aires, Madrid, Milano), veći fokus na mobilno pretraživanje Interneta, a ne isključuje se ni prodaja nekretnina i patenata.

Što se tiče osnovnog poslovanja, onog internet (web stranica, e-mail usluga i tražilice), najavljeno je da će se potražiti "druge strateške opcije". U prevodu, to znači da će osnovno poslovanje Yahoo-a biti ponuđeno na prodaju, i da će uprava razmatrati pristigle ponude. Ako neka od njih bude zadovoljavajuća, Yahoo bi mogao prodati osnovni deo svoje kompanije u narednih 9 do 12 meseci.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
2
  1. maklice kaže,

    uzmes direktora iz konkurentske firme ...pa, vec vidjeno.. unisti ili srusi cenu i kupi...


  2. Анониман kaže,

    Da li će email servis raditi posle svega ovoga? Ne menja mi se email adresa jer mi je za sve vezana. :(


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.