Za najjeftiniji telefon na svetu vezuje se mnogo kontraverzi


Pametni telefon Freedom 251 indijske kompanije Ringing Bells stekao je tokom prošle nedelje medijski publicitet u celom svetu zbog najavljene cene koja iznosi samo 4 dolara.

No odmah nakon predstavljanja telefona indijski mediji počeli su iznositi i drugu stranu priče. Prva stvar koja se navodi je iznenadna promena dizajna telefona koja je prikazana na promotivnom letku; prvotni telefon modernog dizajna i tankih ivica preko noći je promenjen u uređaj neuglednog i jeftinog izgleda sa samo jednom tipkom (promenu možete videti na ispod).

Takođe, navodi se kako su predstavnici medija dobili prototipove Freedom 251 uređaja (vidljiv na fotografiji iznad teksta). Detaljnom proverom primljenih uređaja utvrđeno je da se radi o Ikon 4 uređajima koje je proizvela kineska kompanija Adcom i koji se na indijskom tržištu prodaju po ceni od 50 američkih dolara. Adcom-ov logo je na uređajima koje su dobili mediji bio prekriven slojem običnog korektora. Iz same kompanije Ringing Bells stiže potvrda kako se zaista radi o uređajima kompanije Adcom jer će Freedom 251 sadržiti imati iste karakteristike kao i spomenuti Ikon 4 telefon, ali trebao bi da ima nešto drugačiji dizajn, a u kompaniji navodno rade i na sopstvenom korisničkom interfejsu.

Treba napomenuti da Freedom 251 još uvek nije sertifikovan od strane nadležne indijske regulatorne agencije. Iako je očito da ovaj telefon za sada egzistira isključivo kao koncept, kompanija je već započela i s procesom prednarudžbina, koji je zaustavljen nakon što je zabeleženo 60 miliona zainteresovanih korisnika. Na kraju, tu je i informacija kako su druge indijske kompanije prijavile Ringing Bells indijskom Ministarstvu telekomunikacija koje bi trebalo izvršiti detaljnu proveru kompanije.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.