Moje iskustvo: Evo zašto je Telenor Banka najbolja u Srbiji


Iako je jako mlada, Telenor Banka već je uspela da zainteresuje jako mnogo ljudi u Srbiji, odnosno njih preko 150.000. Mada sam lično bio dosta skeptičan i nepoverljiv, što sam i iskazao zaposlenima Telenora na novinarskom predstavljanju, sada bih povukao svaku reč. Kako me je muka sa prethodnom bankom i njihovim ogromnim (a ja smatram i nepotrebnim) procedurama naterala da im se zahvalim na dosadašnjoj saradnji, a pritom mi je hitno bio potreban novi račun, izbor je pao na Telenor banku iz dva razloga - radoznalost i pritom besplatno je.

Za početak, otvaranje računa možete da obavite bilo gde, instalirate aplikaciju na telefon ili preko weba. U tom slučaju, na kućnu adresu poslaće vam dokumentaciju (jer zakon zahteva potpis), koju potpišete i vratite. Ukoliko ne želite da se sami upuštate u to (kao ja), možete da odete u bilo koju Telenor prodavnicu gde će vam sve to oni obaviti i pritom vam pokazati kako sve da koristite. Ukoliko želite, na telefon će vam instalirati aplikaciju i odgovoriće na sva pitanja o korišćenju.

Možete da birate između dva tipa računa - Starter i Progresiv. Otvaranje i zatvaranje računa su besplatni u oba slučaja, ali je kod Startera besplatno i mesečno vođenje računa, dok će vam transakcije biti nešto sitno naplaćenje. Primera radi, ukoliko želite da pošaljete nekome novac ili platite račun (izuzev usluge "Račun na klik" o kojoj nešto kasnije), biće vam naplaćena provizija 25 dinara, ili ukoliko želite SMS o odlivu sa računa, biće vam naplaćeno 5 dinara. To je skroz fer s obzirom da imate izbor - isključivanje te opcije. Sve bitno, umesto na SMS, banka može da vam šalje kao push notifikaciju ili na e-mail, što je naravno besplatno.

Korišćenje Telenor bankomata je besplatno, dok se isplata na bankomatima drugih banaka naplaćuje. Ovo je potpuno normalno jer i druge banke naplaćuju podizanje novca sa bankomata koji nisu njihovi i to uglavnom više od Telenor banke. Telenor banka vam neće naplatiti ni podizanje sa bankomata drugih banaka prvih 5 puta mesečno ukoliko imate paket sa plaćanjem mesečnog održavanja, a kasnije se radi o simboličnom iznosu od 50 dinara. Telenor bankomata ima dosta, barem tamo gde se ja krećem, a za plaćanje karticom u prodavnici se ne naplaćuje nikakva provizija, pa novac ne morate ni da podižete. Tako dolazimo do najbolje cene - besplatno. Istina, moraćete da platite za izdavanje kartice 500 dinara, ali to je samo jednom. Ukoliko se opredelite za plaćeni račun, svaki mesec plaćate 300 dinara, sva plaćanja su besplatna, kao i spomenutih 5 podizanja sa bankomata drugih banaka u zemlji, i naravno kartica je besplatna.

Najbolja aplikacija na tržištu
Probao sam mobilne aplikacije dosta banaka, kao i njihove web verzije. Onda sam probao aplikaciju Telenor banke i mogu da kažem da su sve ostale kao iz 19. veka. Operateri dosta poznaju svoje korisnike i njihove navike, zato me ne čudi to što su u Telenoru izradili najbolju aplikaciju.

Aplikacija vam omogućava bukvalno sve. Imate uvid u stanje na računu, kao i listu svih transakcija. Lako možete da napravite novi nalog za plaćanje fizičkom ili pravnom licu. Možete u dva koraka da menjate novac iz jedne valute u drugu po kursu koji je povoljniji od većine drugih banaka i menjačnica.



Najveći plus je zapravo upravljanje karticom, jer tako nešto nisam nigde video. Imate mogućnost da privremeno blokirate karticu ili promenite PIN u sekundi. Promena PIN-a je nešto za šta obično morate da odete u banku, a često da im i platite. Ovde nema takvog zezanja. Ipak, najviše me je oduševila posebna kontrola kartice, gde podešavate limit svoje potrošnje, a imate mogućnost i da onemogućite karticu za neka plaćanja. Možete da onemogućite korišćenje kartice na bakomatu, prodajnom mestu i internetu. Kada je kartica recimo onemogućena za bankomat, nećete moći da podižete sredstva dok ne uđete u aplikaciju i ponovo dozvolite korišćenje, za šta je potrebno dve sekunde. Za internet je posebno dobra stvar, opcija plaćanja vam uvek može biti onemogućena, a kada želite da kupite nešto samo uključite i držite narednih nekoliko minuta dok se transakcija ne obavi, a kasnije ponovo onemogućite. Ja sam za svaki slučaj isključio i internet i bankomat, pa uključim samo kada mi je potrebno.

Aplikacija vam nudi i mogućnost da u dva koraka započnete štednju, uzmete kredit za telefon ili promenite paket računa (možete sa besplatnog da pređete na naplatni i obrnuto), pa čak i pređete na kreditnu karticu i refinasiranje. Apsolutno sve se odvija bez odlaska u banku i jedino za šta će vam banka ili bankomat zatrebati jeste isplata i uplata keša. Ako zatreba pomoć pri korišćenju, tu je baza najčešćih pitanja i odgovora, e-mail i telefonski kontakt, a možete ih pitati na Facebook-u i Twitteru i brzo ćete dobiti odgovor.



Najveće prednosti Telenor banke
Besplatno je
Kao što sam već napomenuo, postoji besplatni tekuči račun, ukoliko nemate stalne prihode i račun vam je potreban za povremene poslove, nema bolje banke. Ja primam platu na račun u Telenor banci, što znači da možete imati i stalne prihode i neće vas terati da uzmete račun koji se plaća.

MasterCard PayPass kartica
Za plaćanje koristite MasterCard debitnu karticu koja osim što dobro izgleda (mnoge banke imaju kartice tako seljačkog izgleda da vas je sramota u prodavnici da to izvadite) ima PayPass za brže plaćanje u prodavnicama, dovoljno je samo da karticu prislonite uz terminal i plaćanje se obavlja. Ukoliko je iznos manji od 1.500 dinara, nećete morati da upisujete ni PIN. Iskreno, primetio sam da samo u bioskopu Cineplexx, McDonald's-u i u jako malo Maxi objekata znaju da koriste ovu fantastičnu opciju. Gotovo svi imaju PayPass aparate ali ne znaju da koriste, njihova sramota. Kupovina na internetu je bezbednija zahvaljujući primeni 3D secure standarda.

Karticu inače dobijate poštom, u koverti, i nije funkcionalna dok je kroz aplikaciju ne aktivirate.

Račun na klik
Znate onaj grozan osećaj kada morate da prekucate podatke sa računa da bi ga platili? Čak iako imate snimljeni šablon, opet morate da unesete iznos i poziv na broj. Telenor je smislio pametnu stvar - jednom unesete broj ugovora i svaki sledeći račun plaćate “na klik”. Kada dobijete novi račun, stiže ovaveštenje. Ukoliko želite, možete da ga platite odmah, odložite za kasnije ili obrišete. Ovo za sada funkcioniše za Telenor račune, struju i Infostan, a iskreno se nadam da će proširiti i na usluge drugih provajdera. Jednom kreirate račun na klik i svaki mesec jednostavno plaćate račune.

Slanje novca na e-mail i broj telefona
Unesite iznos i broj telefona osobe kojoj novac šaljete i to je to. Ne morate da znate broj računa te osobe, a čak i da znate ne morate da vodite računa o tome da li ste ispravno napisali. Primalac će dobiti poruku sa linkom, tu unosi broj svog računa i onda banka obavi transakciju. Predložio bih i da za one koji nemaju račun, omoguće nešto kao preuzimanje novca u Telenor poslovnici, za neke manje iznose recimo do 3,4 hiljade dinara.

Bezbednost
Kao što sam već opisao, aplikacija nudi mnogo podešavanja bezbednosti računa, jednostavne blokade i postavljanje limita, što druge banke nemaju.

Sam biraš broj računa
Kada otvaraš račun, sam biraš broj. To je nešto što stvarno ranije nisam video. Broj računa može da bude kao broj tvog telefona ili bilo koji drugi broj koji neko pre tebe već nije izabrao.

Viševalutni račun
Jedan račun može vam služiti za dinare, evre, dolare, funte i Norveške krune. Ne morate da otvarate više računa za svaku valutu kao u drugim bankama, jednostavno koristite jedan, a instrukcije za plaćanje dobićete prilikom otvaranja računa, ili kasnije kada vam zatrebaju. Kada primite recimo 50 evra, to ostaje 50 evra dok sami ne promenite u drugu valutu ili ne preuzmete u evrima. Ako plaćate nešto na internetu, možete koristiti evre sa računa i tako izbeći konvertovanje valuta i provizije.

Uplate i isplate na bankomatu, evri i dinari
Na bankomatu Telenor banke možete da uplatite novac u evrima ili dinarima na vaš račun. Isto tako, u tim valutama možete i da podignete novac. Uplata na bankomatima u svetu nije neka novost, ali eto konačno se neko setio da u Srbiji to uvede. Uz to, bankomati su najsavremeniji u Srbiji, sa dosta opcija, preglednim i lepim jednostavnim interfejsom koji je usput lepo dizajniran.

Banka je uvek i svuda dostupna
Sve bitno, osim uplate i isplate keša, možete da obavite kroz aplikaciju, za ostalo tu je bankomat. Ovo je zaista odlično jer većina banaka radi u vremenu kada sam na poslu, odnosno ima isto radno vreme kao ja. To je totalno glupo i zato je Telenor banka godinama ispred drugih.

Isprobajte aplikaciju bez otvaranja računa
Skeptični ste? Preuzmite aplikaciju i u odeljku “Istraži aplikaciju” isprobajte kako sve funkcioniše. Možete da isprobate sve funkcije koje inače postoje, pa ako vam se dopadne, možete da otvorite račun. Probao sam da sa tog demo računa pošaljem sebi neki dinar, ali ne može… Srpska posla haha :D

Jedina mana Telenor banke
Da, postoji i to. Windows Movile (ex Phone) aplikacija ne postoji. Korisnici sa Windows platforme na telefonima mogu da koriste web verziju koja je prilagođena telefonima, ali prave aplikacije za sada nema. Pošto je dosta korisnika Windows-a telefona u Srbiji, nadam se da će ovo uskoro biti rešeno. Do nedavno sam Windows Phone i sam koristio kao primarni telefon i znam da je manjak aplikacija na toj platformi, ali to ne opravdava nedostupnost Telenor banka aplikacije.

Prostor za unapređenje
Ono što bih svakako dodao je TouchID pristup u iOS aplikaciji umesto unošenja PIN-a. PayPal aplikacija za iOS to jako dugo ima i odlično funkcioniše, pa se nadam da će i Telenor uraditi mali upgrade. Naravno, dodati i u Android aplikaciju jer je sve više Androida koji imaju odlične i čitače otiska prsta.

Isto tako, oduševila me moderna Modno banka koja ima isti princip - samo aplikacija, ništa poslovnice. O njoj se već pisalo na IT vestima u dva navrata (prvi, drugi). S obzirom na količinu love koju su investitori iskipali za izradu aplikacije, cenim da je ideja odlična i da bi neke funkcije mogli da pozajme (čitaj: kopiraju).

Iskreno, nisam imao prilike da koristim kreditnu karticu i refinansiranje pa o tome ne mogu ništa bitno reći. Ne volim da se zadužujem i to je osnovni razlog. Trošim koliko imam, a ukoliko se nekada bude desilo da nemam (a valjda neće) onda ću razmišljati o kreditima, refinasiranju, NKS i EKS kamatama, grejs periodima i ostalim stvarima koje nemam pojma šta znače. Tada možda nastane i drugi članak, ko zna…

Za sada, toplo preporučujem svima da isprobaju Telenor banku, jer je drugačija i bolja. Pruža pametno upravljanje računom i karticom, kao i mnoge napredne opcije plaćanja. Moje iskustvo korišćenja Telenor banka usluga je jako pozitivno i to je razlog nastaka ovog teksta. Ukoliko ste koristili Telenor Banku, napišite u komentarima vaše iskustvo.

Bitna napomena: Ja, autor teksta, sam korisnik Telenor banke (besplatnog računa) i u tekstu sam izneo lični stav i preneo lično iskustvo. Ovaj članak nije plaćen ili na bilo koji drugi način sponzorisan od strane Telenor banke. Mene ako se sete da nagrade, sete se, ako se ne sete, nikom ništa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
46
  1. Nenad kaže,

    Imam racun, mendju prvima sam otvorio. Stvarno su najbolji, bez zamerke! I ja preporucujem!!


  2. Анониман kaže,

    ma jeste, neko pise zato sto mu se svidja, normalno da je sponzorisan clanak, cist prikriveni marketing


  3. Kao što sam napisao, nije sponzorisano, a ti misli šta hoćeš :)


  4. Анониман kaže,

    radi li paypal sa tom karticom? interesuje me prijem novca.


  5. E vidiš to nisam probao, a morao bih da povučem neki novac. Sada im šaljem pitanje pa da vidimo :)


  6. Odgovor iz Telenor Banke:

    Telenor Banka izdaje Master karticu pa samim tim sredstva sa PayPal naloga ne mogu da se prebace na račun.


  7. Анониман kaže,

    koristim njihov racun i stednju, dobri su


  8. windowskorisnik kaže,

    Kada izbace Windows Phone aplikaciju uzecu!


  9. Анониман kaže,

    Moze li taj PayPass da se iskljuci u podesavanjima?


  10. Oliver kaže,

    Oduševljen sam, odlicna banka, sve na dohvat ruke, štednja od 7% bez oročenja, tako da novac mozes da uzimas i dodajes 100 puta u toku meseca a na kraju meseca kapnu ti parice. 10+ preporuka


  11. Nemanja M. kaže,

    Upravo sam pročitao članak i mogu reći da je 99% tvrdnji iz teksta istinito.
    Kada je tek nastala Telenor Banka, ja sam tih dana produžavao ugovor za pripejd, i ponudili su mi Telenor Banku. Dobio sam sve besplatno, kao što je rečeno.
    Od tada je koristim i nisam imao nikakav problem. Opcija za postavljanje limita na internet/prodavnice/bankomate je izuzetna. Iz bezbedonosnih razloga opciju za Internet držim uvek ugašenom.
    Neverovatna stvar je što se na bankomatu može uplaćivati novac, čak i euri, i pritom leže u roku od par minuta.
    Uplaćivao sam drugim korisnicima Telenor Banke na račun, leže u momentu i bez provizija, provereno.
    Menjačnicu bih takođe pohvalio, jer je kurs izuzetan, čak i bolji nego u menjačnicama kada je kurs po dogovoru u većim iznosima.
    Jedina mana koju sam ja primetio jeste mapa bankomata (koju su ispravili u međuvremenu). Desilo mi se da sam bio u Vrnjačkoj Banji, na mapi je bio bankomat u mojoj blizini, ali na tom mestu nije ničega bilo, a u drugom delu banje je bila samo poslovnica.
    Što se tiče aplikacije, koristim je svakodnevno, te bi bilo lepo da dodaju TouchID pri startovanju aplikacije, umesto ukucavanja PIN-a, kao što koristi PayPal i Skrill.
    Sve u svemu, ja sam zadovoljan korisnik Telenor Banke, i svako mišljenje je iz mog ličnog iskustva. Iskreno se nadam da će ovako i ostati što se tiče pogodnosti. Sve najbolje!


  12. Vlada kaže,

    Sto se tice bankomata da li si siguran da je Telenor to prvi uveo i zasto se malo bolje ne raspitas. Jedna druga banka je to uvela pre Telenora.


  13. Vlado,
    nisam video da neka banka omogućava uplatu i isplatu dinara i evra na bankomatima. Slobodno napiši koja banka je u pitanju :)


  14. Unknown kaže,

    Sponzorisano ili ne,telenor banka je fenomenalna i ja je preporucujem svima. Nece se niko pokajati. Koristim je skoro godinu dana i prezadovoljan sam. Pozz


  15. Анониман kaže,

    uspeli ste da me nagovorite, otvaram racun... vidim dosta pohvala, nadam se da cu i ja biti zadovoljan


  16. insha kaže,

    sve preporuke. jednom mi se desilo u pošti kada sam plaćao u pošti za preporučeno pismo, skinulo mi je i 600 dinara dodatno sa računa, jer sa poštom pretpostavljam nemaju ugovor.


  17. Tibor kaže,

    Ja sam isto zadovoljan Telenor bankom, jednostavno savremena banka. Otvorio sam racun (starter) jer sam uzeo mobilni preko toga i poceo sam malo po malo da koristim banku i osladilo mi se :) iskreno nisam svoja redovna primanja prebacio ali koristim za placanje mog i zeninog Telenor racuna, povremene dopune na prepaid broj. Gore sve napisano je tacno i jako dobra stvar koju jos koristim je blokada koriscenja kartice preko interneta. Pazarim iz inostranstva ponekad i kad treba ide na ON, platim, pa na OFF i mirno spavam.
    Banka koja jos ima bankomat za uplatu je ProCredit. Koristim to kao pravno lice uplatu pazara i isplatu.
    Telenor i SBB koristim vec preko 11 godina (pozitivno iskustvo+zadovoljan korisnik) i sad kad su jos uveli taj superset, prosto savrseno :D


  18. Unknown kaže,

    Da rezimiramo... Telenor Banraka kolio sam ja skontao ne naplaćuje održavanje računa u besplatnom početničkom paketu? znači to je onda dobro ako bih ja na primer hteo da povremeno obavim neku transakciju na netu. i ima jedno pitanje da li to sve funkcioniše sa Google Wallet-om? to jest da li mogu do obavljam kupovine u google play prodavnici. hvala unapred veliki pozdrav!


  19. Tako je, u Starter paketu je održavanje besplatno.
    Da, posebno je dobro ako je iznos recimo u evrima i imaš evre na računu, neće ti menjati dinare.
    Google Wallet stvarno nikada nisam isprobao. U pitanju je standardna Master kartica, pa ako ti Master drugih banaka radi, nećeš ni sa ovom imati problema. U svakom slučaju, pošalješ im mejl i pitaš, na sajtu imaš i live chat :)


  20. Анониман kaže,

    Lepa reklama za Telenor banku. Istina je malo drugačija, po principu one narodne: “Dala aba dinar da uđe u kolo, sad bi dala sto da izađe”
    Ljudi, ne nasedajte. Ja sam pre oko godinu dana otišla u Telenorovu poslovnici kod okretnice u Ustaničkoj ulici da uzmem novi teleon i produžim postpaid ugovor. Radnica me napala kao zubna bolest da otvorim račun, kaže procedura traje par minuta, potpuno je besplatno, može se zatvoriti račun bilo kada bez naknade, besplatnu karticu će mi besplatno poslati na kućnu adresu… Iz poslovnice sam izašla posle bezmalo sat vremena. Besplatna kartica nikada nije stigla na kućnu adresu, a nakon dva meseca su mi poslali preteću poruku:”Ako ne uplatim 500 dinara za karticu (onu besplatnu) na račun xxx u roku od 15 dana tužiće me i poslaće izveštaj kreditnom birou. Vidim da je đavo odneo šalu i uplatim taj novac i nazovem call centar da mi zatvore račun. Kažu može kada uplatim 130 dinara kamate (ne znam na šta kamata). Šta ću, uplatim i to i ponovo nazovem da ugasim račun. Kažu dugujem 20 dinara kamate i još se čudi ženska kako sam zaboga uplatila samo 130. Reko, koliko da uplatim? Jel dovoljno ako prodam bubreg i novac prebacim na njihov račun? Kaže, ne moraš prodavati bubreg, oprostićemo ti dug. Tako da sačuvah oba bubrega, izgubih samo živce.
    Prošla sam pakao. Nemojte se ljudi igrati, ne šalite se šalom.


  21. Dejan kaže,

    E ovako da se i ja ubacim u razgovor. Nisam neki ekspert ali sam svestan cinjenica. Cim se otvorila telenor banka oni su mene zvali da mi nude povoljnu kreditnu karticu sa svega 3% kamate. E sve je to lepo kako oni kazu, ali je vrlo ocigledno da postoji masa sitnih slova u ugovoru.
    Uzeo sam 100 000 od njih, imam administrativnu zabranu i sami mi skidaju sa plate. E sada : Kada oni meni skinu sa plate npr 5000din. ( mesecno ) 3000 din. Ide na otplatu duga a onih 2000 je na raspolaganju opet, sto znaci da se jedan deo otplacuje a jedan je deo opet dostupan.
    E sada cinjenica je da svaki put kada mi skine uvek imam 100 000 duga, i nikad nemam manje, isplacujem kredit vec skoro godinu dana i koristio sam karticu oko 3x za neki manji iznos, pa mi je dug sada cak 1001600din. Znaci minus........
    Znaci nekoliko meseci sam otplacivao, 3x iskoristio karticu i nista od vracanja duga a jos nije ni godinu dana.
    Naravno podeno sam zahtev u Unicredit Banku za refinansirajuci kredit i to je to.
    Znaci ,, NIKAD VISE MILO MOJE''
    Verujte mi na rec da cete se jako pokajati ako odete kod njih, ovi svi sto lepo govore su ocigledno placeni za to, pitajte nekog poznanika da vam iskreno kaze njegovo iskustvo!
    Pozz
    Svako dobro


  22. Анониман kaže,

    Dejane, druze uzeo si revolving kreditnu karticu koja dere podjednako u svakoj banci ako ne znas da je koristis i ako otplacujes minimum (koji uzgred, opet koristis). Nije to do banke. To je do tebe prijatelju. Pozz


  23. Анониман kaže,

    za koliko dana se odobrava kes kredit u telenor banci ako neko znaneka mi kaze


  24. Анониман kaže,

    Ako Telenor Banku koristite samo za primanje plate uz besplatan tekući račun sve je odlično i funkcioniše savršeno. Ni dinar njima, a vama obilje modernog bankarstva kroz mobilnu aplikaciju i online banking.

    Odlučim ja da uzmem keš kredit kod njih sa rokom otplate 9 meseci i iznos 60000RSD ... sakupim papire, pošaljem preko aplikacije i odbiju me u roku od par sati. Što? Neće da kažu ali mi ponude 3x veći iznos (180000RSD) na 60 meseci. Što? Neće da kažu. Evo ja kažem ... ne isplati im se kratka otplata od samo 9 meseci ... Logično. Pošto mene ne mrzi da pročitam ugovor došao sam do zaključka da nije strašno prihvatiti tu njihovu ponudu i iskoristiti je onako kako sam ja prvobitno hteo ... 60000RSD i ostatak odmah vratim (nema naknade za prevremenu otplatu) uz prvu ratu, a onda u roku od još 8-9 meseci i 60000RSD koje su mi trebale. Oni su ovime ućarili neki dinar više kroz kamatu ali ako su mislili da me zarobe na 5 godina zeznuli su se. Sve u svemu banke će uvek na kraju balade biti banke ... gledaće da vas ukanale što je duže moguće kako bi zaradile više.

    KEEP CALM I ČITAJTE SITNA SLOVCA!


  25. Dandelion kaže,

    Mene zanima kako neko ko nema račun u Telenor banci može da mi uplati novac? Gde? Da li mora u pošti ili nekoj drugoj banci, ili može i u poslovnicama Telenora? Znam da pre nekoliko meseci, u manjem gradu gde nema bankomata, nisam mogla da platim račun u poslovnici.


  26. Vladimir kaže,

    Ovo izgleda odlično za nas expate koji nećemo da plaćamo održavanje računa :)
    Elem, imam dva pitanja.
    1) Koji kurs se koristi u menjačnici za korisnika Starter paketa? Da li je to ovaj 'za efektivu' kod koga je razlika kupovnog i prodajnog cirka dinar (za €) ili ovaj drugi, poluzelenaški kurs? Deluje da je povoljniji ali bih želeo da neko to potvrdi.

    2) Koji kurs se koristi pri konverziji (u slučaju da imam samo dinare) ako plaćam nešto preko interneta ili u inostranstvu? Ili čak i da imam evre ali je valuta u inostranstvu u kojoj plaćam neka šašava (AUD, DKK, šta god), koji je onda kurs?

    Hvala,
    V.


  27. Power MIlan kaže,

    Ima li neko iskustava sa Telenor bankom kao pravno lice?


  28. Анониман kaže,

    Moj utisci su na žalost negativni to jes jedan jedini utisak koji sam stekao. Na promotivnom štandu u Delta City šoping molu su mi poklonili šolju u čast akcije besplatnog otvaranja računa bez troškova izdavanja debitne kartice. Naravno da su naplatil i karticu i šolju :(
    Nisam to očekivao od navodno renomirane kompanije koja dolazi iz uređene zemlje, ali verovatno rade naši zaposleni.


  29. Анониман kaže,

    Jel moze neko da mi kaze da li se isplati uzeti kes kredit u telenor banci,60000 din na 14 meseci?Na sajtu pise da uzimaju oko 63500 din ukupno,ali mi je vrlo tesko da poverujem u to,u toliko malu razliku u novcu.I gde bi se taj novac podigao od kredita,na bankomatu?


  30. Slavko kaže,

    Ma sve je to šarena laža o brzini i uslovima .ja sam konkurisao za kredit pa tegljenje i nakraju mi kao odobrili pola sume koju sam tražio bez obrazloženja i na duplo kraći rok .Tako hvala lepo idem u neku pravu banku .


  31. Анониман kaže,

    Унесите коментар...moze li da se uzme kes kredit ako primate platu u drugoj banci?imam telenor karticu vec godinu i po dana,naravno u banci u kojoj primam platu imam i kreditnu karticu i minus...ima li to veze?


  32. Goran kaže,

    Verujte mi da su najgori i da ih treba u sirokom luku zaobici. Kada imate prvi problem necete ga resiti


  33. Анониман kaže,

    E,ovako,ja sam pre neki dan otvorila tekuci racun u telenor banci zbog placanja racuna da ne bi vise cekala po redovima u posti.odmah mi je stigla i kartica na kucnu adresu.prva uplata je bila uplata za pasos(jer mi je hitno bio potreban ,ne zato sto je ne vazeci nego sam u medjuvremenu promenila prezime,hitnost je bila zbog smrtnog slucaja.da me ne bi zezali na granici zbog prezimena resila sam da ga zamenim i nov bi mi stigao za tri dana,taman koliko da stignem na sahranu).uplatim ja to,transakcija se obavi,stignu mi na mail uplatnice ja ostampam kako su mi rekli u telenor banci i odnesem u sup.kada u supu nece da mi prihvate uplatnice zbog elektronskog pecata traze original,ja pitam zbog cega kazu mi u supu da taj pecat nije validan i nema prijavljen sertifikat samo ima rajfajzen banka i samo taj pecat elektronski pruznaju.ja se vratim u telenor pridavnicu trazim da mi stave original pecat oni nemaju i to drsko kako kako nece da prime u supu.i tako su me setali cetiri puta od supa do telenora.na kraju ja okrenem banku onu mi isto drsko kazu zbog cega nisu primili uplatnice,ja im kazem zato sto niste predali sertifikat o elektronskom pecatu.kazu oni nema problema poslacemo postom uplatnice sa originalnim pecatom.sto ce stici u ponedeljak a ja u sredu treba da putujem.tako hvala im na divnoj saradnji,cim pisalju uplatnice gasim racun.inace sam iz Cacka a uplatnice salju iz Beograda.imam u Cacku drugih banaka ciji pecat vazi a i da ne vazi mogu ovetiti originalnim pecatom ubanci odmah,da ne gubim vreme cekajuci uplatnice koje su validne.ko planira da placa preko telenor banke neka trazi odmah uplatnice original da im posalju jer u suprotnom nece vaziti ako se nesto desi da morate da nosite uplatnice na uvid.hvala


  34. milan kaže,

    Telenor je ovde nasao povoljno trziste da sisa ovce. Licno sam isprobao sve njihove usluge i mogu da se slozim sa komentarom iznad CITAJTE sitna slova i ne verujte sta vam kazu njihovi sluzbenici ako nemate to napismeno.


  35. Slavko kaže,

    Imate li vi karticu koju mogu da registrujem na google play store?


  36. Анониман kaže,

    Podela sam zahtev preko fona za kes kredit telenor banke kako da proverim dal je odobren ili ne


  37. Bojan Mihajlović kaže,

    Pozdrav svima, hteo bih da podelim licni iskustvo sa Telenor Bankom. Korisnik sam moglo bi se reci od pocetka, tj posle par meseci od kako je krenula banka. Privuklo me to sto mogu sam da uplatim pare preko bankomata i sto lako kontrolisem sve preko aplikacije i web servisa. Medjutim, imam veliku zamerku zbog koje cu da prebacim platu u neku drugu banku. Hteo sam da dignem ke$ kredit - 60k dinara. I istrazio uslove, ispunjavam sve - ugovor na neodredjeno, nije veliki iznos, moja primanja su oko 37000 i hteo sam ugovor na 12 meseci sa ratom oko 5300 din. I sve proslo glatko, popunio obrazce, preuzeo potrebne dokumente, odneo u firmu, ljudi mi za 2 dana ispunili papire, odneo u prodavnicu oni poslali i posle 2 dana samo dobijem mail i sms da ne ispunjavam uslove za kredit. WTF?! Alo, 60000, nemam nikakav drugi kredit ni zaduzenja, redovan platisa racuna etc. Nazovem support, i posle price sa operaterkom, kaze mi da zbog toga sto nemam prethodnu istoriju podizanja kredita, sam RIZIK za banku. Mislim, kao da dizem neke velike pare, i kaze mi da vidi da imam solidna i redovna primanja ali banka me smatra rizikom i to je to. I mogu tek podneti zahtev za 2 meseca ponovo. Umesto da nude samo kredite,kao ostale banke sto smaraju, oni kao obecacaju kule i gradove a u realnosti im je banka kao banka sranje. Tako da sam se jako razocarao u Telenor Banku i nisam siguran ni da li zelim da budem njihov korisnik vise. Ono sto znam za sigurno jeste da platu nosim u drugu banku, gde znam da ce mi odobriti tu sicu od kredita, a Telenor Banci mogu da kazem da ovako nece daleko dogurati ako nastave.


  38. Анониман kaže,

    najveca glupost, uvijeni lopovi u plavo


  39. Анониман kaže,

    Da li je moguce povezivanje skrill accounta sa karticom ove banke?


  40. Анониман kaže,

    Dali je mogice refinansirati kredit koji je pod administrativnu zabranu


  41. Анониман kaže,

    Odobreno


  42. Filip kaže,

    Da li moze da se podigne kredit u drugoj banci ako se placa telefon preko telenor banke?


  43. Biljana kaže,

    Interesuje me da li je moguće slanje novca iz Amerike,u dinarima ili evrima,na Telenor račun u Srbiji i kolika je provizija?
    Razmišljam da li da mi šalju na Telenor račun ili preko W. Union?
    B.


  44. Анониман kaže,

    Kazu da negledaju kreditni biro,a u stvari to im je prva tacka provere...opet prevara


  45. Анониман kaže,

    Jel mi moze reci neko gde mogu da podignem platu, a da to nije na bankomatu telenor banke, zato sto nema nijedan u bliziniP posto kada podignem na posti platu oni uzmu 600dinara zbog neke naknade druge banke, a to je previse.


  46. Unknown kaže,

    interesuje me menjacnica,kako zameniti dinare u evre,molim za postupak


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.