Političari ne mogu da se brane od rekacija na Facebook-u


Iako je veliki broj korisnika od Marka Zuckerberga godinama tražio uvođenje "dislike-a" s kojim bi mogli izraziti neslaganje s određenim statusima, fotografijama, vestima i slično, šef ove kompanije odlučio se na malo drugačiji pristup te su nedavno predstavljene reakcije. Umesto palca dole korisnici na ovoj mrežu sada mogu izraziti reakcije ljubavi i smeha, odnosno na statuse mogu reagirati tužno ili ljuto.

Iako, dakle, nema "dislike-a", korisnici su pronašli načine na koji mogu ove reakcije iskoristiti protiv političara te na CNN-u kažu kako je prva velika žrtva tih novih reakcija na Facebook-u čelni čovek Hong Konga CY Leung. On ne uživa veliku potporu javnosti te su tokom velikih protesta 2014. hiljade studenata tražile njegovu ostavku (koju nije podneo) – na svojoj stranici na Facebook-u Leung je do sada mogao paziti ko će što pisati i komentarisati jer se komentari mogu lako brisati, ali do problema je došlo nakon uvođenja reakcija na statuse na ovoj mreži.

Naime, objave i fotografije na njegovom profilu dobivaju desetine, a nekada i stotine hiljada reakcija, ali većinom je reč o negativnim reakcijama, odnosno oznakama ljutnje. Tako njegova zadnja objava od pre nekoliko dana ima 79 hiljada reakcija, od čega je više od 75 hiljada negativnih, odnosno ljutih reakcija. Slično je i sa starijim objavama, dok njegova profilna fotografija koju je objavio krajem prošle godine ima više od 185 hiljada reakcija – od čega je više od 177 hiljada ljutih emotikona, čime su korisnici Facebook-a jasno dali do znanja šta misle o njemu.

Komentari se lako mogu blokirati ili brisati, ali administratori su nemoćni kada su u pitanju reakcije i emotikoni, što bi moglo biti naročito problematično za političare poput Leunga jer će korisnici na ovakav način pokazati neslaganje s njegovim objavama (i s njihovom politikom) i pokazati mu palac prema dole, čak i kada takva oznaka nije dostupna.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.