Windows Phone developeri navodno zarađuju više od Android i iOS developera


Prema nezavisnpm istraživanju koje je sprovela InMobi, Windows Phone developeri od svojih aplikacija dobijaju više prihoda nego developeri koji razvijaju za Android i iOS platforme.

Istraživanje je sprovedeno na 1000 ispitanika koje uključuje i male i velike developere. Od developera koji su učestvovali u istraživanju njih 21% razvijali su aplikacije za Windows Phone, 57% za Apple-ovu iOS platformu, a 86% za Android.

Prosečna ostvarena zarada od aplikacija za Windows Phone platformu iznosila je 11.400 američkih dolara mesečno. iOS developeri zarađuju 8.100 dolara mesečno, a Android developeri 4.900 dolara.

Ali valja napomenuti da se ovi podaci većinom odnose na veće developere, dok je u isto vreme jedan od dvojice učesnika istraživanja izjavio kako zarađuje između 0 i 1000 dolara, a između 16 i 19% ispitanika nije ni htelo da odgovori na pitanje o zaradi.

Što se tiče budućnosti, oko 75% Android developera u iduće tri godine očekuje rast prihoda, isto očekuje 61% iOS developera i 28% Windows Phone developera.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.