Intel podržava izbacivanje 3,5 mm audio jacka sa telefona


Nakon glasina da će Apple u svojim budućim modelima iPhone uređaja izbaciti 3,5-milimetarski priključak za slušalice te bi se one trebale spajati na USB Type-C ulaz, čini se da će setom trendu priključiti i Intel kao jedna od originalnih kompanija koje su učestvovale u razvoju tog priključka.

Intel je, naime, na IDF konferenciji za developere u kineskom gradu Shenzhenu otvoreno podržao ideju o izbacivanju 3,5-milimetarskih priključaka s uređaja te naveo USB Type-C priključak kao budući standardni priključak za spajanje slušalica.

Spajanje slušalica na taj priključak korak je prema kvalitetnijem digitalnom zvuku, a moguća je implementacija nekih naprednijih funkcija kao što su pametne slušalice koje mere otkucaje srca. Proizvođači pak dobijaju mogućnost smanjenja troškova proizvodnje te razvoj kompaktnijih uređaja.

Osim Intel-a, USB Type-C priključak kao glavni ulaz za spajanje slušalica je već poduprla i kineska kompanija LeEcokoja je nedavno predstavila celu liniju pametnih mobilnih telefona bez 3,5-milimetarskog priključka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.