iOS 9.3 je stabilniji od Android-a 6.0


Do sada smo uglavnom pisali o zastupljenosti iOS-a i Android-a u svijetu, ali zahvaljujući podacima analitičke kompanije Apteligent sada možemo saznati i koja je od ove dve platforme najstabilnija. Odgovor ćemo vam otkriti na samom početku – iOS je stabilniji u odnosu na Android.

Podaci bazirani na temelju zadnjih osam dana (u trenutku sprovođenja analize) pokazali su kako je zadnja 9.3 verzija iOS-a imala dosta malu stopu rušenja – tek 2,2%. Kad su u pitanju starije 9.2, 9.0 i 8.0 verzije iOS-a stopa rušenja je nešto veća i iznosi 3,2%.



Time se iOS 9.3 (uprkos nekim problemima sa starijim uređajima) pokazao kao najstabilnija verzija ove mobilne platforme u zadnjih par godina. S druge strane, iOS-ov glavni konkurent, Android i to njegova zadnja 6.0 verzija poznatija kao Marshmallow nije se baš iskazala po stabilnosti budući da je zabeležena stopa rušenja u visini od 2,6%.

Zaključak je vrlo jednostavan iOS 9.3 koji pokreće oko 80% Apple-ovih uređaja sa stopom rušenja od 2,2% je stabilniji u odnosu na Android Marshmallow koji ima stopu rušenja od 2,6%, a pokreće tek 2,3% Android uređaja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
2
  1. Анониман kaže,

    poređenje nije na mjestu s obzirom da apple kreira os za manje raznolik hardware, a android se implementira na daleko više različitog hardwarea, kolika god da je zastupljenost marshmallowa uvijek sam na strani androida.


  2. Анониман kaže,

    A win 10 ?


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.