Microsoft zaustavio proizvodnju Xbox-a 360


Microsoft je ove nedelje potvrdio da 10 godina i pet meseci nakon dolaska Xboxa 360 na globalno tržište zaustavlja proizvodnju svoje najpopularnije konzole. Vest je potvrđena na službenom blogu gdje je MS-ov Phil Spencernaglasio kako će konzola u prodavnicama biti dostupna do rasprodaje zaliha.

„Xbox 360 mnogo znači svima u Microsoft-u. Ostvario je neverovatan uspeh, ali stvarnost proizvodnje 10 godina starog hardvera polako nas sustiže.“ – objasnio je Spencer – "Zbog toga smo odlučili zaustaviti proizvodnju novih jedinica. Postojeće ćemo zalihe nastaviti prodavati, a dostupnost će biti različita u različitim zemljama.“

Zaustavljanje proizvodnje ne znači prestanak podrške. Xbox 360 će i u budućnosti dobijati softverske nadogradnje, nove ponude na Xbox Live-u, nove besplatne igre i nove AAA naslove (pod uslovom da ih developeri odluče napraviti). Osim toga, svi korisnici s hardverskim problemima od Microsoft-a će dobiti maksimalnu podršku, uključujući zamenu pokvarenih uređaja pod jamstvenim rokom i slično.

Microsoft će sada sav fokus prebaciti na Xbox One i eventualne nadogradnje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.