Recenzija: Beats Solo 2 Wireless


Nakon Beats Studio 2 Wireless slušalica, na test su stigle još jedne - Beats Solo 2 Wireless. U pitanju su slušalice sa bežičnim povezivanjem i odličnim kvalitetom zvuka.

Beats Solo 2 Wireless slušalice mogu se koristiti i sa kablom ukoliko želite da prištedite bateriju ili ukoliko nemate mogućnost za bežično povezivanje. Takođe, postoji i Solo 2 verzija bez bežičnog povezivanja koja nudi iste opcije, osim naravno Bluetooth veze.

Kakve su Beats Solo 2 Wireless, otkrivamo u nastavku.

Plus
- Odličan dizajn
- Kompaktne i lagane
- Kvalitet zvuka
- Mogućnosti povezivanja

Minus
- Cena
- Čvrstoća


Dizajn

Beats Solo 2 Wireless slušalice su odlično dizajnirane i dostupne u više boja. Kvalitet izrade je na visokom nivou, ali je primetno da su nešto lošije od Studio 2 verzije i zato su jeftinije.

Slušalice nemaju nepotrebnih opcija, tu je Beats znak koji na jednoj slušalici služi i kao dugme (recimo, ukoliko ih povežete sa Mac računarom, pritiskom će otvoriti iTunes), tu je LED lampica za status Bluetooth povezivanja, kao i 5 LED lapmpica koje pokazuju stanje baterije. Od ulaza, dostupan je ulaz za 3,5 mm kabal ukoliko se ne povezujete bežično, kao i ulaz za microUSB koji služi za punjenje baterije. Tu je i dugme za uključivanje sa LED lapmicom.

Slušalice su izrađene od kvalitetne plastike prijatne na dodir. Iako proizvođač kaže da su čvrste, uopšte ne daju takav utisak, čak naprotiv, deluju vrlo krhko i lošije od Studio 2.

U prodajnom pakovanju, dobićete RemoteTalk™ kabal, 3.5mm audio kabal koji će vam služiti kada niste povezani bežično, USB 2.0 kabal za punjenje (USB-A to USB Micro-B) USB, kao i adapter za punjenje. Dobićete i praktičnu torbicu za vaše slušalice, kako bi ih odložili kada ih ne koristite.

Funkcionalnost dizajna je na odličnom nivou, pa tako pored toga što se jednostavno slušalice mogu povećati, postoji i mogućnost da ih "prelomite" kako bi se lakše spakovale.

Sve u svemu, slušalice izgledaju dosta lepo, kao i drugi Beats modeli, ali kvalitet ne opravdava cenu.

Kvalitet zvuka

Beats Solo 2 Wireless slušalice imaju odličan jasan, glasan, čist i kvalitetan zvuk. Bas je odlično izveden, a svaka vrsta muzike zvuči stvarno sjajno. Pojačavanjem tona ne gubi se na kvalitetu, što je odlično.

Sama izlolacija je nešto lošija u odnosu na Studio 2, pre svega zato što one idu u potpunosti preko ušiju, dok o Solo 2 ide preko. Ipak, Solo 2 se pokazuju kao odličan izbor pre svega zbog kvaliteta tonova. Zbog odličnih mekanih jastučića, slušalice su udobnije, a čak ni duže korišćenje ne predstavlja opterećenje.

Ukoliko ste ljubitelj kvalitetnog zvuka koji bi poneli svuda sa sobom, Solo 2 su odličan izbor jer pružaju odličan zvuk i u visokim i u niskim tonovima, a vrlo su lagane i kompaktne.

Povezivanje

Uključite Bluetooth na telefonu (ili računaru ukoliko imate), pronađite vaše Beats slušalice na listi i izaberite, a na slušalicama pritisnite samo jedno dugme da bi potvrdili vezu. To je to. Slušalice su povezane bežično i možete ućivati u muzici. Jednostavan sistem povezivanja nije odneo korisne funkcije. Tako ukoliko posedujete iPhone, na njemu ćete u statusnoj traci videti i stanje baterije slušalica.

Ukoliko nemate Bluetooth, ili prosto želite da uštedite bateriju, tu je standardni kabal koji omogućava povezivanje u bilo koji 3,5 mm audio jack. Bluetooth veza je stabilna do 9 metara razdaljine, što znači da opušteno možete ostaviti telefon na sto i šetati po sobi.

Slušalice imaju i ugrđen mikrofon, što znači da možete da ih koristite za audio pozive.

Baterija

Ukoliko slušalice želite da koristite bežično, ograničeni ste trajanjem baterije. Iako proizvođač kaže kako je to 12 sati, situacija je malo drugačija. Prosečno, uspeli smo da "izvučemo" oko 8 do 9 sati slušanja.

Zahvaljujući indikatoru na samim slušalicama, uvek ćete tačno znati koliko baterije je ostalo. Samo punjenje je dosta brzo, a odlična stvar je što dok slušate muziku bežično možete u isto vreme i puniti slušalice USB kablom, mada ovo ne bi preporučili da radite.

Punjenje je dakle kroz standardni microUSB kabal, a jedan takav stiže u paketu.

Utisak

Beats Solo 2 Wireless slušalice su elegantne i privlače poglede svojom lepotom. Kvalitet izrade je dobar, mada ne bi škodilo da su malo čvršće. Zvuk je odličan i direktno se može porediti sa ostalim skupljim slušalicama.

Ukoliko želite slšalice za svaki dan i svaku priliku, Solo 2 je odličan izbor. Naravno, sve to ukoliko ste spremni da platite čak 43,990 dinara koliko košta bežični model, a nešto manje košta Solo 2 bez bežičnog povezivanja.

Cena jeste nešto veća, ali ipak se radi o kvalitetnom gadgetu i "fensi" brendu, pa ukoliko želite da budete "fensi" to košta.

Ove slušalice bi sigurno bile najbolji izbor samo da im je redovna cena duplo manja. Ovako, ostaju namenjeni samo za one dubljeg džepa.

Beats Solo 2 Wireless dostupne su u više boja u iStyle prodavnicama i na njihovom webshopu, a kompletnu Beats ponudu pogledajte ovde.

Na test ustupio: iStyle

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
2
  1. Анониман kaže,

    ne shvatam sta je u tim slusalicama toliko skupo


  2. Анониман kaže,

    Odlične, ali preskupe slušalice...


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.