Recenzija: Fitbit Charge HR


Ako ste se dobro najeli, vreme je da počnete sa treninzima. Leto se bliži i sigurno ne želite da vam stomak kipi na plaži. Dijete ne pomažu pri mršavljenju onako kako bi želeli, pa ukoliko imate koji kilogram viška, morate se pomiriti sa činjenicom da je trening obavezan.

Svejedno da li želite da smršate ili samo da budete u dobroj formi, Fitbit Charge HR fitness tracker narukvica će biti od velike pomoći.

Fitbit je poznati svetski proizvođač nosivih gadgeta, a od nedavno njihov popularni Charge HR dostupan je i u Srbiji. Nabavili smo jedan i evo naših utisaka.

Dizajn

Fitbit Charge HR odlikuje moderni dizajn koji se lepo uklapa sa raznom odećom, sportskom i elegantnom, a to znači da ga uvek možete nositi, kako na treningu tako i u izlasku.

Narukvica je izrađena od kombinacije silikona i plastike. Na naš test došla je u crnoj boji, a inače je dostupna i u ljubičastoj, narandžastoj, plavoj i svetlo zelenoj boji. Vrlo lako se postavlja na ruku i ne steže prilikom korišćenja. Silikon ne znoji, a s obzirom na to da je narukvica vrlo mala i lagana, ne predstavlja smetnju pri celodnevnom nošenju.

Jedino što nam se nije dopalo jeste kvalitet izrade koji je standardan, kao i izostanak fine završne obrade koja bi narukvicu učinila elegantnijom. S obzirom na cenu koja je dosta veća od fitness narukvica drugih proizvođaća, ovo je mali minus.



Sve u svemu, simpatična narukvica koja će se vrlo lako uklopiti u vaš stil. Narukvica je otporna na znoj, kišu i prskanje, ali ne i u slučaju plivanja ili tuširanja. U startu birate da li želite sa dužim ili kraćim kaišem. Mi smo na testu imali sa dužim i vrlo se lako podešava ukoliko vam je prevelika tako da svakako savetujemo dužu narukvicu posebno ukoliko nameravate da je poklonite.

Funkcije i povezivanje

Najbitnija stvar kod fintess narukvica jesu njene funkcije. Na tržištu ih ima dosta, ali nisu sve opremljene naprednijim stvarima. Fitbit Charge HR se vrlo lako povezuje sa telefonom putem Bluetooth veze, a biće vam potrebna aplikacija koja je dostupna za iOS, Android. Postojala je i za Windows Phone, ali je nestala.

S obzirom da je ekran na Fitbit-u jako mali, sve što je bitno nalaziće se u aplikaciji. Samo osnovne stvari biće prikazane na OLED ekranu narukvice, obaveštavaće vas vibracijom, a korisna stvar je što pored fitness podataka možete videti vreme i npr. ko vas zove. Narukvica je totalno pojednostavljena pa tu imamo samo jedno dugme koje služi za listanje podataka.

 Aplikacija vam tu već donosi mnogo više podataka. Vašu Fitbit narukvicu potrebno je da sinhronizujete sa aplikacijom kako bi se uneli podaci. Od podataka videćete broj koraka koji ste napravili u toku dana, otkucaje srca, koliko ste kilometara prešli i koliko kalorija istopili.

Fitbit Charge HR prati ne samo kompletan vaš trening, nego i sve što sledi posle - san i noćni život. Na osnovu toga, Fitbit vam kasnije daje savete i postaje vaš lični trener koji zna dosta toga o vama.

Ako želite, kroz aplikaciju možete dodati i prijatelje, iz kontakata, sa Facebook-a i e-maila i sa njima pratiti učinke. To je opcija više za zabavu i dodatnu motivaciju, pa je koristite ako želite.

Funkcije koje Fitbit Charge HR donosi su vrlo korisne, pre svega podatak o broju otkucaja srca koji se konstantno prati može biti od velike koristi posebno osobama sa narušenim zdravljem.

Baterija
Jedna od najgorih stvari kod svih novih gadgeta jeste briga o njihovom stanju baterije. Mnoge gadgete punimo svake večeri, ali Fitbit Charge HR neće biti jedan od njih. Njegova baterija može da traje i do 5 dana po rečima proizvođača, a u to smo se i lično uverili tokom tesitranja.

Punjenje od 0 do 100% traje oko 2 sata, a u prodajnom pakovanju dobijate poseban USB kabal koji se sa Fitbit-om povezuje preko malo čudnog i ne standardnog konektora. Dakle na jednoj strani je stnadardni USB koji ide u računar ili strujni adapter, dok je na drugoj čudan konektor, dakle nema microUSB što znači da je narukvicu nemoguće napuniti ukoliko zaboravite kabal. Ovo nije mana, videli smo istu situaciju kod pametnih satova, mada bi bilo odlično napraviti neki standard punjača za narukvice koji bi primenjivali svi proizvođači, a što bi olakšalo punjenje npr. na poslu ako zaboravite svoj punjač.

Utisak

Ako želite da se pripremite za leto, obavezno krenite što pre, a ako želite da zadržite kondiciju i zdravlje, pratite rezultate svaki dan. Uh, ovo možda zvuči kao rečenica iz smećarskog časopisa o zdravlju ili još gore, sa nekog portala, gde je na jednoj stranici "obavezno krenite da trenirate što pre + uputstvo", a na drugoj "naučite da se pomirite sa viškom kilograma".

Mi vam savetujemo da počnete za vežbanjem kako bi sačuvali zdravlje i dobar osećaj. Nije lako odlučiti se na takav korak i zato je Fitbit Charge HR vaš saveznik.

Moderni Fitbit Charge HR fitness tracker vodi računa o vašem treningu, zdravlju ali i svim promenama. On vas sigurno neće naterati da vežbate, ali će vam pružiti sjajnu motivaciju, zato se pokrenite!

Fitbit Charge HR nije baš tako jeftin, ali pošto zdravlje i dobar osećaj nemaju cenu, pripremite 19,900 dinara i izaberite Charge HR u vašoj omiljenoj boji.

Fitbit Charge HR možete kupiti u iStyle prodavnicama, kao i preko njihovog webshopa. 

Uređaj na test ustupio: iStyle

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
5
  1. Анониман kaže,

    Xiaomi Mi Band 2 je daleko jeftiniji kome treba narukvica :)


  2. Анониман kaže,

    Odlična fitnes narukvica!Oduševljen sam njenim mogućnostima!


  3. Анониман kaže,

    razmisljao sam da kupim, samo jos pare da sakupim nije bas jeftina


  4. Анониман kaže,

    Postoji i Fitbit Windows mobile aplikacija. Na Lumiji 640 sa Windowsom 10 odlično radi bez narukvice.


  5. Анониман kaže,

    Za sve koji razmišljaju o ovako nečemu možda je dobro da kupe prvo neku kinesku opciju preko aliexpressa za 10-15€ da ne bacaju pare ako im ne prija nošenje takvog uređaja. Nekome jednostavno ne prijaju kožne ili gumene nrukvice.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.