Samsung-ovo sočivo s kamerom kontrolisaćemo treptajem oka


Ako je verovati izumima koje smo videli u proteklih nekoliko godina, u bliskoj budućnosti nosićemo sočiva koje će meriti nivo glukoze, omogućiti savršeni vid, ali i fotografisati baš kao što smo mogli videti u raznim špijunskim i SF filmovima.

Naime, Samsung je u Južnoj Koreji patentirao sočivo s ekranom koji projektuje sliku u vaše oko, ali imaće i ugrađenu kameru. Nju ćemo jednostavno kontrolisati treptajem oka, dok će antene ugrađene u sočivo slati i primati sadržaj s obližnjeg telefona. Inače, patent su prijavili još 2014.

Blog SamMobile uz dijagram, koji pokazuje kako bi sočivo moglo izgledati, navodi da je glavni razlog za razvoj ovakvih sočiva limitiran kvalitet slike koja se može postići na pametnim naočarama. Uz to, sočiva pružaju prirodnije okruženje za prikaz proširene stvarnosti od naočara.

Iako im je patent odobren, to ne znači da ćemo i videti proizvod kao takav. U svakom slučaju, sočiva kojima se upravlja treptajem oka čine se kao atraktivan detalj koji bi mnogi hteli u bliskoj budućnosti. Ali, tu se nameće i pitanje privatnosti koje se vezalo i uz Google Glass naočare. S tim da bi problem neovlašćenog snimanja ovde mogao biti još više naglašen jer su sočiva u oku, dok je kod Google-a upravljanje naočalama izgledalo dovoljno nespretno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.