Google Project Soli: Kontrolišite uređaje pokretima prstiju


Iz laboratorije Google-ovog ATAP odeljenja (Advanced Technology and Projects), stigla je najava vrlo zanimljivog kontrolera pokreta, koji bi u skorijoj budućnosti mogao promeniti način u interakciji sa uređajima poputa telefona, tableta ili pametnih satova.

Nazvan Project Soli, iako prezentovan prošle godine, sada zapravo uozbiljuje celu ideju sa prvim prototipom ove tehnologije sa kojom se želi izostaviti fizička interakcija sa raznim gadgetima.

Tehnologija se oslanja na upotrebu minijaturnih radara koji prepoznaju pokrete, geste ruku i prstiju, a prototip je bio u formi LG Watch Urbane pametnog sata, kojim se upravljalo bez dodirivanja njegovog ekrana.

Nakon prošlogodišnjeg lansiranja Project Soli alpha verzije za developere, Google je odabrao 60 developera od ukupno 180 koji su demonstrirali njihove implementacije nove tehnologije, a neke od njih možete pogledati u priloženom videu, a kompletan video sa konferencije možete pogledati ovde.

Project Soli je još uvek u fazi razvoja, ali je i odličan primer kako bi se uskoro mogli kontrolisati uređaji sa malim ekranima. U Google-u se nadaju da bi u roku od jedne godine cela tehnologija mogla doći do faze implementacije u u komercijalne uređaje.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.