HTC prestaje da proizvodi Nexus 9 tablete


Nakon Asus-ovog Nexus Player-a, i HTC-ov Nexus 9 doživljava gorku sudbinu te sad ostavlja Google bez tableta u ponudi. Pravi razlog za donošenje ove odluke nije poznat, ali je malo sumnjivo da su oba uređaja dobila "nogu" u isto vreme. Možda Google planira nešto novo, ili samo od jeseni namerava da predstavi novi tablet.

HTC Nexus 9 je u prodaju krenuo pre godinu i po, paralelno s Nexus-om 6, a mišljenja oko njega su bila podeljena. Prvenstveno, model s 32 GB je bio puno skuplji od osnovnog sa 16 GB (razlika u cijeni je u Apple-ovom stilu), a lukavo rešenje je izostanak ulaza za micro SD kartice. Doduše, to je sasvim normalno za Nexus uređaje. Jedno mu se ne može osporiti, a to su performanse. Zahvaljujući čipsetu Nvidia Tegra K1, a pogotovo GPU-u Kepler DX1, odličan je izbor za sve koji se vole igrati na tabletu.

Šuška se da je HTC dobio novu šansu za sledeću generaciju Nexus smartfona pa možda i situacija nije tako crna za ovu tajvansku tvrtku koja se već godinama bori s konkurencijom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.