Korisnici u SAD-u i Kanadi uglavnom ne znaju šta je ransomware


Nedavno smo pisali kako je prema istraživanju kompanije Kaspersky, ransomware postao vodeća bezbednosna pretnja u prvom kvartalu ove godine.

U novom istraživanju stručnjaci iz Kaspersky-a ispitali su znanje prosečnih korisnika u SAD-u i Kanadi o ovoj bezbednosnoj pretnji. Od 5000 ispitanika njih 9% smatra da je ransomware neki oblik krađe korisničkog naloga na društvenim mrežama za koji se traži otkupnina.

Četvrtina ispitanika smatra da se svi problemi s ransomwareom mogu rešiti jednostavnim isključivanjem internet veze, dok 15% Amerikanaca i 17% Kanađana smatra da problemi s ransomwareom nestaju nakon isključivanja računara.

Oko 43% ispitanika izjavilo je da uopšte ne zna što je to ransomware, dok 53% ispitanika ne namerava da plaća otkupninu u slučaja da postanu žrtve ransomwarea (i pod cenu gubitka važnih podataka).

Uprkos činjenici da se ransomware nalazi na samom vrhu bezbednosnih pretnji, ispitanike ipak puno više brinu druge bezbednosne pretnje kao što su virusi, trojanci i spyware. Celokupno istraživanje možete pogledati na ovom linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.