Microsoft će se boroti protiv terorista na svojim servisima


Prema pisanju Reutersa, Microsoft je u petak putem posta na službenom blogu najavio kako kreće u borbu protiv terorista koji zloupotrebljavaju njihove servise za svoje aktivnosti.

U skladu s time uvedena su nova pravila koja će pomoći da se s Microsoft-ovih servisa u budućnosti ukloni sav nedozvoljen i neprikladan sadržaj koji se može dovesti u vezu s terorizmom.

Na primer, tvrtka iz Redmonda aktivnije će se posvetiti uklanjanju, prema njihovim rečima, "terorističkog sadržaja" s gaming servisa Xbox Live, kao i drugih servisa kao što je servis za elektronsku poštu Outlook.com.

U slučaju internet pretraživača Bing poseban naglasak će se staviti na poštovanje slobode govora te će se linkovi uklanjati jedino ako je to propisano važećim lokalnim zakonima.

Microsoft će se osloniti i na pomoć svojih korisnika i na njihove dojave sumnjivog sadržaja, ali će odvojiti i određena finansijska sredstva za razvoj efikasnijih tehnologija za detektovanje spornih fotografija te spornog audio i video sadržaja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.