Microsoft polako odustaje: Gase 1850 radnih mesta u mobilnom odeljenju


Microsoft je objavio nove detalje o restrukturiranju odeljenja koji se bavi proizvodnjom mobilnih telefona. U internom dopisu kojeg je uputio zaposlenima, Terry Myerson navodi da će uskoro biti ugašeno 1850 radnih mesta, od toga 1350 u Finskoj, a 500 u ostalim širom sveta. Podsetimo, radi se o istom manageru koji je nedavno izjavio da Windows Phone trenutno nije u Microsoft-ovom fokusu.

Ovime Microsoft sada zapravo zaključuje neuspelu avanturu s Nokijom, jer je većina radnih mesta već pre ugašena. Od 2012., kada je kupio Nokijino Devices & Services odeljenje, Microsoft je otpustio 7.800 radnika i otpisao 7,6 milijardi dolara gubitka.

Pre nekoliko dana objavljeno je da je posao s običnim mobilnima prodat tajvanskom Foxconn-u, a Nokia je istovremeno objavila povratak na tržište smartfona, što bi se trebalo dogoditi krajem ove godine.

U međuvremenu je i sam Microsoft maksimalno drastično snizio proizvodnju Lumia uređaja, kao i predstavljanje novih modela, pa je tržišni udeo ove platforme u zadnjem kvartalu pao na samo 0,7%.

Restrukturiranje o kojem se u Microsoftu govori prilično je nejasno, pa samim time i sudbina Windows Phone platforme. Mnogi drugi proizvođači su praktično već odustali od ove platforme, a nije zabeležena ni veća zainteresovanost developera.

Ostaje još jedino videti šta će se dogoditi sa tajanstvenim Surface telefonom, kojeg Microsoft navodno planira da lansira krajem ove ili počekom sledeće godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.