Stigla najbrža 256-gigabajtna microSD kartica na svetu


Western Digital, koji je prošlog meseca finalizovao kupovinu SanDisk-a i za to izdvojio 19 milijardi dolara, predstavio je ultra-brzu microSD karticu. Reč je o novoj seriji microSD kartica, koja uključuje SanDisk Extreme microSDXC UHS-I od 256GB, najbržu karticu u svojoj klasi, te SanDisk Extreme microSDXC UHS-I, Premium Edition - prvu microSD karticu od 256GB koja je posebno optimizovana za mainstream potrošače.

Premium Edition će se početi isporučivati u avgustu ove godine, po ceni od 150 dolara, dok će standardna SanDisk Extreme microSDXC UHS-I kartica ući u prodaju u četvrtom kvartalu 2016. godine, po ceni od 200 dolara.

SanDisk Extreme microSDXC UHS-I kartica ima mogućnost brzine prenosa podataka do 100 MB/s, što će korisnicima omogućiti da uštede vreme prilikom transfera velikih fajlova. Procenjeno je da korisnici, zahvaljujući kartici od 256GB, mogu pohraniti otprilike 14 sati 4K UHD videa, što je čini idealnom opcijom za vlasnike akcionih kamera, droneova i smartphonea koji podržavaju snimanje 4K videa.

S druge strane, Premium Edition kartica namenjena je korisnicima Android uređaja "koji ne žele brinuti da li će im ponestati prostora na uređajima", kažu iz kompanije. Nova kartica može skladištiti više od 24 sata Full HD videa, uz brzinu prenosa podataka od do 95 MB/s.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.