Xperia Z5 ima novu nadogradnju - vraćen STAMINA mod


Sony je izdao novu 32.2.A.0.224 nadogradnju Android-a za mobilne iz Xperia Z5 serije. Nadogradnja pored ispravaka uočenih bugova donosi nazad i STAMINA mod koji je originalno iz Mawhmallow verzije izbačen u korist Google-ovog Doze moda.

Podsetimo, STAMINA mod omogućava uređaju uštedu energije uz neznatno, gotovo neprimetno smanjenje performansi samog uređaja. Sony je u novu nadogradnju ugradio aprilsku bezbednosnu zakrpu koju je izradio Google te pokoju novu opciju.

Tako je npr. sada moguće dvostrukim pritiskom na tipku Power pokrenuti kamera aplikaciju kao što je to slučaj na Google-ovim Nexus-ima. Korisnici koji su svoje mobitele već nadogradili javljaju kako je Sony poradio i na Launcheru koji je sada fluidniji.

Nadalje, osvežene su i ikone aplikacija, softver zauzima manje RAM-a, atu je i novi NFC firmware. Nadogradnja je za sada potvrđena za Xperia Z5 (E6603), Xperia Z5 Dual (E6683) i Xperia Z5 Compact (E5803 i E5823) modele. Vlasnicima Xperia Z5 Premium modela bi uskoro trebala (ako već nije) takođe stići nadogradnja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.