BlackBerry razvija još tri Android telefona


Ove godine očekuju se dva BlackBerry-jeva mobilna temeljna na Android-u – Hamburg i Rome. Ali, čini se kako BlackBerry ima u planu i dodatna tri modela koji se trenutno razvijaju pod kodnim imenima Neon, Argon i Mercury.

Prema Blassovim saznanjima, BlackBerry će ove modele predstavljati kvartalno, odnosno svaki kvartal po jedan model. Prvi bi trebao da stigne Neon, a zatim i Argon te Mercury modeli. Prema poznatim specifikacijama vidljivo je kako je kompanijina strategija prvo predstaviti model iz srednjeg segmenta (Neon), zatim model i vrha ponude (Argon) te potom opet model iz srednjeg segmenta (Mercury).

Blass je saznao kako će Neon imati 5,2-inčni ekran FHD rezolucije (1.920 x 1.080 piksela), 3 GB RAM-a i 16 GB interne memorije, Qualcomm-ov Snapdragon 617, kameru od 13 MP te bateriju od 2.610 mAh. Argon pak predstavlja TOP model i kao takav ima 5,5-inčni QHD ekran (2.560 x 1.440 piksela), Snapdragon 820 SoC, 4 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Pozadinska kamera je takođe nešto kvalitetnija te ima rezoluciju od 21 MP. Uz bateriju većeg kapaciteta (3.000 mAh) Argon ima i senzor otiska prsta.

Treći model je Mercury koji bi na tržište prema zadatom planu trebao stići u prvom kvartalu 2017. godine. Njega odlikuje 4,5-inčni FHD ekran (1.920 x 1.080 piksela) i odnos stranica 3:2. Pokreće ga također Qualcomm-ov Snapdragon, ali ovaj put se radi o Snapdragon-u 625. Što se tiče količine RAM-a i interne memorije Mercury se čini kao kombinacija Neon-a i Argon-a – 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Kamera je rezolucije 18 MP, a baterija kapaciteta 3.400 mAh.

Za kraj recimo kako su sva tri modela opremljena sa selfie kamerom rezolucije 8 MP te podrškom za 4G LTE. Neon i Argon dodatno podržavaju i Quick Charge tehnologiju brzog punjenja baterija, dok Mercury jedini uz ekran osetljiv na dodir ima i fizičku QWERTY tastaturu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.