iOS mnogo profitabilniji programerima aplikacija od Android-a


Android operativni sistem je apsolutn vladar na mobilnom tržištu po pitanju zastupljenosti jer ima udeo od oko 85 posto. Ali, kad je reč o profitu, apsolutni vladar je iOS operativni sistem, od kojeg značajnu korist imaju i sami developeri. A to pokazuju i brojke predstavljene od strane App Annie.

Naime, ako ste developer koji posluje s Apple-om, tad zarađujete od identične aplikacije dvostruko više nego prilikom poslovanja s Google-om. Tačnije, Apple je zahvaljujući App Store-u podelio developerima neverovatnih 50 milijardi američkih dolara od druge polovine 2007. pa sve do danas. Ili, još bolje, Appleu je trebalo 6,5 godina da stigne do prvih 25 milijardi i samo 18 meseci da stigne do drugih 25 milijardi i zaokruži zaradu developerima na 50 milijardi.

Google je sa svojim Google Play podelio dvostruko manje od 2009. pa sve do danas, a razlika se ne smanjuje. Naime, u drugom kvartalu ove godine, App Store beleži i dalje stopostotnu prednost, bez obzira što isto toliku prednost ima Google Play po pitanju preuzimanja aplikacija. Jasno je već po tome da Apple-ovi korisnici troše mnogo više novca, što i ne čudi, a prepoznao je još 2014. Benedict Evans.

Tad je rekao da Android prednost na svetskom tržištu može zahvaliti odličnoj prodaji u slabije razvijenim zemljama gde često ljudi nemaju kreditne kartice, a Google s operaterima nije dogovorio pravi način naplate kroz račun za mobilni.

Osim toga, Android pametni telefoni u proseku koštaju oko 300 dolara, a iPhone oko 600 dolara pa ne čudi da oni koji kupuju nešto tako skupo češće troše na aplikacije. Samim time developeri češće prvo predstave aplikacije na App Store, a tek nakon tog na Google Play, s tim da tamo dolaze verzije prepune oglasa jer treba nekako naplatiti proizvod i uslugu kad već ne ide direktnim naplaćivanjem od strane korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.