Messenger dobija potpunu enkripciju


Facebook je ostao verovatno poslednji veliki servis za komunikaciju koji u svojoj aplikaciji ne nudi end-to-end enkripciju svih poruka. Ali, sada se i to počinje menjati. U kompaniji su odlučili da započnu s testiranjem potpune enkripcije kompletne komunikacije koja se odvija putem njihovog Messenger-a, pod opcijom "secret conversations" (tajni razgovori).

Uključivanjem ove opcije poruke razmenjene s određenim kontaktima biće u potpunosti kriptovane i moći će ih pročitati samo ona osoba kojoj su namenjene, i to na samo jednom uređaju, kažu iz Facebook-a. Takođe, Messenger će unutar ove opcije dobiti i mogućnost slanja nestajućih poruka, koja je proslavila Snapchat.

End-to-end enkripcija neće biti, kao primera radi kod WhatsApp-a, uključena svima, već će je trebati zasebno uključiti. Razgovori za koje je uključena moći će potom biti pročitani samo na onom uređaju na kojem je opcija uključena. Uvođenjem enkripcije korisnik će se tako morati odreći mogućnosti da istovremeno isti chat vidi i na računaru i na, primera radi, tabletu ili telefonu. Takođe, uključivanje tajnih razgovora onemogućiće korišćenje GIF animacija i videa u tom chatu.

Nove mogućnosti se testiraju i već su dostupne, ali tek ograničenom broju korisnika.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.