Pix je nova Microsoft-ova aplikacija za iPhone kameru


Situacija na internetu se još nije smirila nakon vesti kako Microsoft ukida podršku za Skype na svojim Windows Phone 8 i 8.1 uređajima, a sada stiže najnovija o lansiranju još jedne aplikacije za – iPhone. Iako ove dve vijesti nisu direktno povezane, jednostavno je teško ne primetiti koliko napora Mirosoft ulaže u konkurentske platforme, dok svoju istovremeno zapostavlja.

Naime, Microsoft je objavio kako je razvio novu aplikaciju za kameru iPhone-a, koja koristi napredne algoritme za obradu fotografija. Prema rečima ljudi iz Microsoft-a, aplikacija Pix automatski poboljšava fotografije i izabire najbolju iz serijskog okidanja.

Pix aplikacija poseduje automatska poboljšanja fokusa, boja i ekspozicije, koja će koristiti ukoliko u kadru detektira ljude. Microsoft je ovo objasnio i na svojim službenim stranicama, upoređujući Pix i klasičnu Apple Camera aplikaciju.

Pored ovoga, Microsoft je dodao i sopstvenu verziju Apple-ove Live Photos funkcije, koja združuje nekoliko fotografija u kratku animaciju.

Aplikaciju možete preuzeti ovde.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.