Lumia 520 i 525 mogu uspešno da pokrenu CyanogenMod 13


Microsoft-ova odluka da stari Windows Phone pametni telefon Lumia 525 iz 2014. godine ne dobije nadogradnju na Windows 10 Mobile nego da ostane na starijem Windows Phone 8.1 sistemu, doprinela je tome da se tim uređajem pozabave članovi zajednice developera XDA.

Jedan od članova te zajednice, koji je poznat samo po svom korisničkom imenu banmeifyouwant, uspeo je na svom primerku Lumia 525 telefona pokrenuti Google-ov operativni sistem Android.

S uređaja je uklonjen Microsoft-ov softver i UEFI te je dodata zamjena u obliku LK bootloader-a, CyanogenMod 13 (alternativna verzija operativnog sistema Android 6.0.1 Marshmallow) i TWRP softvera.

Naravno reč je o pukom eksperimentu, a ne o pokušaju stvaranja funkcionalnog uređaja. Zvuk, modem i Wi-Fi za sada nisu funkcionalni, kao ni tri dostupne tipke na uređaju, ali zato ekran na dodir funkcioniše bez većih problema.

Lumia 525 inače ima 4-inčni IPS ekran s rezolucijom od 800 x 480 piksela, Qualcomm-ov Snapdragon S4 procesor, 1 GB RAM-a i 8 GB interne memorije. Osim na Lumia 525 uređaju, Android je moguće pokrenuti i na gotovo identičnom Lumia 520 modelu.





Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.