Popularnost igrice Pokemon Go u stalnom padu

Pokemon Go je lansiran početkom jula ove godine i u vrlo kratkom roku je zarazio celu gamersku industriju, tačnije korisnike pametnih telefona koji koriste Android ili iOS.

U prvim nedeljama od puštanja na police virtuelnih prodavnica, Pokemone je po ulicama tražilo više ljudi nego što je u to vreme bilo aktivnih korisnika na WhatsApp-u, Instagram-u i Snapchat-u.

Verujući novim brojkama koje izdaje kompanija Axiom Capital Management, a prenosi Bloomberg, Pokemon GO zaraza doživljava kontinuirani pad popularnosti. Za potrebe stvaranja proračuna aktivnih korisnika korišćeni su podaci servisa poput Sensor Towera, SurveyMonkey-a te Apptopia, dok je cilj istraživanja bio proceniti koliko neki novi trend na tržištu aplikacija može uticati na najjače aplikacije i usluge, ističu iz ACM-a.

Sve ukazuje na to da generalni interes za igranje Pokemon GO pada na svetskom nivou, što bi vrlo brzo moglo rezultovati naglim padom popularnosti Pokemon trenda.

Bez obzira na statistiku, ekipa iz Niantic Lab-a još uvek trlja ruke jer im novopečeni Pokemoni još uvek donose prihode veće od 1,5 miliona američkih dolara – dnevno – i to samo na američkom tlu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.