Vertu predstavio svoj najjeftiniji smartphone, cena - 3900 evra


Poznati britanski proizvođač luksuznih mobilnih uređaja Vertu predstavio je svoju do sada najjeftiniju seriju pametnih telefona pod imenom Aster Chevron.

Naravno, nije reč o budžetskim uređajima jer će njihova cena na tržištu iznositi i dalje vrlo visokih 3900 evra. Tu cenu donekle opravdavaju materijali koji su ugrađeni u uređaje, kućište od titanijuma dodatno ukrašeno italijanskom kožom.

Što se tiče funkcija telefona, Aster Chevron uređaji sadrže već zastareli Qualcomm-ov Snapdragon 801 čip, 4,7-inčni Full HD ekran, 2 GB RAM-a, 64 GB interne memorije te bateriju od 2275 mAh (podržano je bežično punjenje uređaja).

Glavna kamera ima 13-megapikselni senzor sa autofokusom i LED flashom, a selfie kamera 2,1-megapikselni senzor. Tu je još i operativni sistem Android 5.1 Lollipop te podrška za Wi-Fi (802.11ac), Bluetooth 4.0, NFC i 4G LTE mreže.

Aster Chevron uređaji razlikuju se jedino po dostupnoj boji sa zadnje strane i vrhovima prednje strane uređaja, a radi se o crnoj, plavoj i roze.

U cenu telefona uključena je i mogućnost 24-satne podrške ljudskog asistenta, dakle svojevrsna zamena popularnih virtuaenih asistenata kao što su Siri i Cortana sa stvarnom osobom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.